Urheiluakatemia

Kuulun Turun seudun urheiluakatemiaan, lajina ratsastus. Mikä urheiluakatemia sitten on, tässä vähän juttua siitä :) Jos kiinnostuit itse lähtemään mukaan, kerron mielelläni lisää.
Nämä tiedot +vähän muuta löytyvät myös Hippoksen vuoden 2016, numerosta 5.


Urheiluakatemioiden tavoitteena on tukea huipulla olevien ja sinne tähtäävien urheilijoiden opintojen ja urheilu-uran yhdistämistä, tarjota urheilijoille eri asiantuntijoiden palveluverkosto, kouluttaa urheilijoita ja heidän valmentajiaan, sekä yhteistyössä alueen muiden toimitsijoiden kanssa kehittää urheilun olosuhteita.
Ne auttavat sovittamaan urheilun ja opiskelun vaatimukset yhteen sekä tarjoavat apua sekä urheilijan päälajiin että sitä tukevaan toimintaan.
Akatemia valvoo, että valmennus- ja kilpailusuunnitelmat ovat järkeviä ja että opinnot sujuvat.

Akatemian lähiopetusjaksoilla, Ypäjän hevosopistolla on paneuduttu valmennusten lisäksi hevosen kunnon rakentamiseen, fysiologiaan, ruokintaan, lääkintään ja suunnitelmallisuuteen.

Ratsastukselle olisi etua siitä, että kaikki potentiaaliset nuoret lahjakkuudet pysyvät lajin parissa myös opiskeluaikana. Akatemiaan voidaan hyväksyä urheilijoita, jotka ovat maajoukkuetasolla tai ainakin hyvin lähellä sitä.

Itse koen fysiikkaharjoittelusta olleen eniten hyötyä. Urheiluakatemia on mahdollistanut monipuolisen treenaamisen opiskelun ohella. Vahvalla tasapainolla pärjää tiettyyn pisteeseen asti, mutta kehittymiseen tarvitaan keskivartalon lihasvoimaa.
Arvostan akatemian valmentajissa omistautumista ja kokonaisvaltaista kiinnostusta valmennettavaan ratsukkoon. Säännölliset kuntotestit pitävät tilanteen tasalla siitö, mitä tulee kehittää ja mihin asioihin pitää keskittyä. Oma asenne ja motivaatio ovat kuitenkin tärkeimmät tän lajin parissa, jos haluaa kehittyä! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti