perjantai 28. joulukuuta 2012

120# feeling of success, thanks MINI♥

sydän.jpg
~Sanattomana istuu, katsoo tyhjyyteen, järki ei enää juokse, on niin hämmentynyt...
-se tunne kun saa kysymyksiinsä vastauksia ja onnistuu!♥~

---------------------------------------------------------------------

Veeran blogissa arvonta, käykää osallistumassa! :)

Eilen pääsin taasen kokeilemaan miltä lentäminen tuntuu :) Ihan kivaahan se, ei siinä mitään, mut alastuloissa on vielä treenaamisen varaa :D Ei paha enää, niskat jumissa (mulla menee aina jumiin) ja takapuoli on vähän arka, mistä lie johtuu ;)  Joo, eli tosiaan ratsastin Tessa (oisko 6v? Tarun yks myytävänä olevista. Kiva tamma, ei ollenkaan sen tapasta tollanen pelleily, mut kai kaikilla huonot päivänsä.. ) ja päädyin sitte maistelee kentän lunta. Mun vika periaatteessa, en oo kovin aktiivisesti sitä nyt liikuttanut, taisi tytöllä olla vähän virtaa ja kun kuski päätyy vähän liikaa matkustamaan eikä oo ihan täysin hommassa mukana niin Tessa tais olla sitä mieltä et mee sitte yksinäs :D Taru käski viedä pellolle purkamaan vähän energiaa liinan päähän, niin ei luulis kauaa jaksavan pelleillä.
Tänään menikin sitten hyvin, kaikki oli taas niinku ennen ja mentiin ihan mallikkaasti :)

Mutta niin, päivän ilonaiheeseen :) nimittäin Ella ja MINI♥ (Gunilla Wahlberg). Oltiin siis Keiramolla Minin valmennuksessa tänään illalla. Ellan eka kunnon valmennus ja mä olen ihan sanaton!
Hyvin meni kotona traikkuun yksinkin, matkusti tosi fiksusti taas. Perillä vähän ihmeissään, mut ihan ok. Maneesiin kun päästiin ni kaikki oli hyvin ja Ella oli suht.rauhallinen. Alotettiin Minin kanssa siinä sitten muita odotellessa työskentely maasta käsin. Mini näytti itse mallia ja sain sitten tehdä perässä. Pysähdyksiä, käynnin temmon vaihtelua ja peruutuksia. Ella hokas äkkiä mistä oli kyse, vaikka olikin vähän sitkeä pysähtymään. Treeniä siis lisää.

Selässä alotettiin ihan perusapujen kertaaminen; käynnissä pohkeista eteen, ohjista takaisin, joka muutettiin hevosten ymmärtäessä pelkäksi istunnaksi. Kääntyminen ohjalla, joka pikkuhiljaa muutetaan pelkäksi istunnaksi. Pohkeen ymmärtäminen sivulle, ei vain eteen. Jopa Ella veteli pohkeenväistöä varsin mallikkaasti, vaikka tunnin alussa kerroin ettei E ymmärrä pohjetta kuin kaasuna. Vitsit olin ylpee! :) Samoin peruutukset selästä meni tosi hyvin, Ellankin sain peruuttamaan ihan suoraan. Pelkät takaosan käännökset meni tosi hyvin (niistä siis lähdettiin johtamaan väistöihin).

Ravissa etsittiin hyvää ravia, Ella juoksi tosi herkästi alta pois, mut löydettiin aika hyvin Minille kelpaava ravi. Vähän vaatii vielä hienosäätöä, mut se sallitaan!! Ravi-käynti-ravi-siirtymisiä treenattiin ensin pohje-ohja-myötää-tekniikalla, joka sitten muutettiin pohje-istunta-tekniikkaan ja siitä sitten pikkuhiljaa pelkkään istuntaan.
Ravissa Ellan kanssa on ongelmana taipuminen. Ympyrällä mentäessä Ellalla on koko ajan kaula mutkalla (asetus ei haittaa, mutta E on selvästi taipuneena). Eli siis pitäisi pystyä menemään suoralla kaulalla. Ulko-ohjalla kääntää sitä sisälle päin, ilman ulkopohjetta. Vaatii treeniä, ei ollut Ellalle ihan helppoa, eikä kyllä kuskillekkaan :D
Kun E ei osaa vielä koota itseään, se on siis vähän pitkä, tasapaino on vähän huono niin sen on helpompi pudottaa ulkoetujalka pois ja kasata paino lavoille, mikä ei ole toivottavaa. Ulkoetujalka mukaan, etupää ylös ja paino kohti taivasta niin alkaa rullaa :)

Omasta istunnasta Mini korjas muutamia asioita, istuin Ellan selässä aika kasassa ja jalat liian edessä.
Ryhti suoraan, istumaan kunnolla istuinluiden päälle, katse eteen ja kantamaan oma keho (tuntuu muuten vatsalihaksissa!) Katsojien mukaan kun Mini korjasi pari virhettä, Ellan pää lasketui 30cm alas päin ja kuski nousi 20cm ylöspäin, huomattava parannus! :D

Laukkaa me ei otettu, muut kaksi tuntilaista jatkoi vielä hetken. Ella alkoi olla jo vähän väsy ja meni niin hyvin että lopetettiin sitten siihen :) Oon vaan niin pirun ylpee siitä ja oon ihan fiiliksissä valkusta! :) En odottanu et ois menny noin hyvin. Tosin.. pessimisti ei pety ;)

Ja siitäki Mini sano, et kun mä aina juoksuttelen sitä jokapaikassa ku on energiaa ja pönttöilee jnejne. Ni se ei kuulemma ole energiaa (katteli sitä kun tultiin ja kaveri oli vähän jännittynyt..:D )
että ei kannata juoksuttaa, et jos hevonen pelkää sen luontainen refleksi on juosta pakoon ja tällöin juoksuttamisella vahvistetaan pakemistaitoa. Eli aina pitää pyrkiä pysäyttämään jännittynyt hevonen. Ellan kanssa kannattaa aina treenata parkkeeraamista sen ollessa pelokas ja jännittynyt. Tällöin ihminen hallitsee sen jalkoja, ei se itse.
Paljon kaikkea uutta ja hienoa, mut seuraavaa kertaa odotellessa!! :)

Kesä tule pian takaisin jooko.. ? :)  Elluska laitumella♥

Mä ehkä ihkutan tätä nyt paljon, mut saattanee johtuu siitä, et en oo viel palautunu reissusta, oon niin fiiliksissä et en voi mitään :D Hirmunen tekstimäärä mut koittakaa jaksaa :) 

Yhdeltä anolta tuli hyvää palautetta viimepostauksessa,  kiitos hänelle! Muiltakin toivon kommenttia ja saa ihan laittaa suoraa miltä tuntuu, ei tarvitse kaunistella asioita :)  (kunhan kaikki muistaa pysyä hyvän maun rajoissa...:)) 


2 kommenttia:

  1. Kirjotat ihanii tekstei, mut voisit jättää noi sulut pois, ja kirjottaa niissä olevat asiat normaalisti muun tekstin sekaan. Niin saa vähän taustatietoja asioista ja helpottaa lukemista kun poistat ylimääräiset merkit :)

    <3: laura

    VastaaPoista