sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Negatiivista energiaa

Viimeviikolla saimme ''nauttia'' -26 asteen pakkasista joten viiden päivän ajan hepat oli lomalla tai talutuksessa. Ylimääräistä energiaa keräsi itse kukin ja sitä lähdettäessä purkamaan ei kaikki pysynyt hanskassa.
Pampula leikki ÿberdressage -ponia jolla on joka jalassa mielettömät jouset ja muuten poni muistutti Matadoria jääkarhupyjamassa. Malttoi kuitenkin pysyä lapasessa ja kärryttely lenkit on menneet mallikkaasti. Oon ajanut ja muutenkin liikuttanut ponia nyt täysin itse ja viikkoon ei mahdu kuin pari vapaata, muuten poni on aina jollain tapaa liikkeessä. Tästä on ollut apua, esimerkiksi kavioiden laatu on viimeisen 8kk aikana parantunut mielettömästi. Ja Pampula on myöskin tyytyväinen ja elämää täynnä päästessään töihin. Eniten intoa ponista löytyy kun se näkee trailerin ja tajuaa että nyt mennään! :)

Kinkku otti loman kaikkein helpoiten. Tosin sehän ei normaalistikaan hikiliiku kuin max 2krt viikossa. Muuten liikunta on aivojumppaa ja uusien asioiden oppimista ja totuttelua.
Tänään harjoiteltiin lastausta ja jännitys on tippunut puoleen viime kerrasta! Melkein poika käveli selän takana perille asti :)

Kinkun velipuoli Hermanni. Meidän kasvattimme hänkin. Kuvan match-showssa parinsa 1., varsaluokan voittaja, sekä best in show 6. <3


Eki sitten taas... jätkällä ylimääräinen energia on muuttunut negatiiviseksi joka aiheuttaa sikailua possuilua kunnioituksen puutetta ja kiukuttelua. Listaa voisi jatkaa..
Lauantaina oli tarkoitus lähteä maneesille ridaamaan. Eki on ollut täysin yksin lastattava joten yksin oon sen kanssa kulkenu valkkuja yms. Lauantaina se päätti tulla traikkuun mutta ennenkuin sain puomia kiinni, vetopaniikki ja autosta ulos. Niin meni säpäleiksi riimu ja suitset, jokunen bootsi tais myös ottaa osumaa. No, pellolle juoksuttamaan energiat pois ja uus yritys. Ei onnistu. Tulee autoon mutta apujoukoista huolimatta ampui samantien ulos eikä puomia/edes siltaa ehditty nostaa kiinni.
Siinä sitten loppu ilta treenailtiin lastausta.. jonka hevonen osaa mutta kun ei huvita. Jes hevonen autossa!

Sunnuntaina maneesille, mutta Ekihän päätti taas ettei mene autoon. Keuli ja ryösti, potki ja sikaili. Ei auttanut vaikka laitettiin Pampula kaveriksi autoon. Ajettiin sitten auto suoraan tallin ovelle ja naapuritallilta tuli kaveri vielä jeesaamaan ja sinne se Eki käveli kuin vanha konkari, yhtään ei laittanut hanttiin.
Maneesilla ridattaessa ihan huippu hevonen! Toki jouduin laukkailemaan lihaksia auki ja jumppaamaan mut mikä fiilis kun hevonen on hyvä. Näyttää ja tuntuu hyvältä, suorittaa ja toimii<3
Mutta eipä taaskaan lastautunut.. Kunnes maneesitallilta kaveri tuli auttamaan ja pienillä hevoskuiskaustaidoilla ei mennyt kuin 5min ja Eki oli autossa. Näitä hyödynnetään jatkossakin ;)

Tiistaina olis tiedossa Hagnerin valkkua, sitä odotellessa!:)
Meidät löytää myös reilun viikon päästä Ypäjältä treenailemasta.


Pieni päivän piristys x) Näin minä opettelin ratsastamaan, luottotamma Vinja<3
Talvikuvia tulossa viikolla 2! :)

2 kommenttia:

  1. Blogias on kyl kiva lueskella ja teijä tekemisiä seurailla!:) kerro mullekki hyvät lastausvinkit? Itsellä myös jäärä heppanen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva että tykkäät! :) mulla on aina ollu näitä ei-automaatti hevosia jolle jokaiselle on lastauksen kanssa ollut opettelua. Mä voisin toteuttaa postauksen jossa on mun vinkit tähänkin lajiin :)

      Poista