lauantai 16. tammikuuta 2016

Hagner ja Kiviranta!

Tiistaina Kirsi Hagnerin kouluvalmennus, ihan huippua taas ei voi muuta sanoa. Eki oli alussa tosi vastahakoinen, pisti hanttiin ihan urakalla. Puri kiinni, ei antanut periksi, kiukutteli ja sikaili. Yritä siinä sitten istua harjoitusravissa tehden avotaivutuksia, temponvaihteluita ja voltteja kun hevosen turpa on vaihdellen kohti kattoa, sivuseiniä ja maneesin pohjaa. Ohjia repii kädestä minkä ehtii eikä tahdista ole tietoakaan. Jep.. hetken siinä mietti että tätäkö tää on.
Lisää hommia ja aikaa hevoselle että saa lihasjumeja auki ja paikkoja lämpimäksi. Kuski lopettaa säätämisen ja istuu KÄDET HILJAA! Päivän sana oli tosiaan mun kädet. Muu istunta parantunut huimasti taas ja nyt jaksoin istua koko tunnin ilman että keskivartalon lihaksisto olisi pettänyt. Salitreenistä siis ollut hyötyä, suosittelen ;)
Voltilla lähdettiin tulemaan ravipuomeja ja hämmästyin ihan itsekin, Ekillä on mieletön ravi! Todella hieno ja joutui ihan venyttämään jotta ylsi puomilta puomille kaarevalla uralla. Teki kyllä hyvää. Laukat meni kivasti ja Ekistä tuli istunnalle todella herkkä, laukat nousi ajatuksella jne. Olin taas tosi tyytyväinen :)


Torstaina hypättiin Tomas Kivirannan valmennuksessa. Alkuverkka vedeltiin kevyessä istunnassa laukkaa säädellen ja kavaletti linjaa tullen. Meillä kaarevalla uralla kahden kavaletin väli normaalilla laukalla oli ahdas kaksi. Tomas sitten ilmoitti että siihen ratsastetaan kolme askelta. Huhhuh.. meinasin vaipua epätoivoon ennen kuin edes yritin :D Hetki siinä meni kunnes uskoin että siihen kolme mahtuu niin saatiin Ekinkin kanssa siihen lopulta helposti kolme askelta! :)
Ympyrällä puomi-ristikko-puomi harjoitusta, se sujui hyvin. Kolmoissarjaa n90cm korkeudella. Joka esteen välissä maapuomit helpottamassa lähestymisiä. Joka väliin siis yksi laukka ja sekin meiltä sujui. Vähän meinasi tulla ahdasta ennen c-osaa kun Eki ei malttanut odottaa vaan laukka kasvoi kohti sarjan loppua. Tässäkin valmennuksessa avainsana oli kuskin KÄDET ja usko omaan tekemiseen. Tyytyväisinä kohti kotia! :)


Kuten aiemmin lupailin meidän huippukuvaajalta kuvia tännekin näytille, niin vihdoin niitä tulossa ;)
Annika Mäki kävi kuvaamassa meitä muutama viikko sitten, joulukuun 2015 puolella tosin.



















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti