torstai 8. helmikuuta 2018

4 / 2018 Miten meillä menee ?

Mitä kuuluu? Miten menee? -tyypillisiä kysymyksiä, joita nykypäivänä harvemmin kuulee. Se on surullista. Nykyään yhä harvemmin kohtaa ihmisten välistä kiinnostusta toisten tekemisistä. Mutta miksi näin on? Mihin tämä maailma on menossa? Sitä on tullut itse pohdittua useammankin kerran.

''Paras tapa välttää pettymyksiä on se, ettei odota yhtään mitään keneltäkään''

Sanonta pitää hyvin paikkansa. Itselleni on tärkeää tuntea että ympäristö välittää ja he juurikin osoittavat sitä kysymällä kuulumisia. Samalla koen tärkeäksi tietää mitä muille kuuluu. Jokainen voisikin siis tarkistaa hetimiten ystäviensä voinnin.. ;)

Mutta asiaan. Miten meillä menee.
Ekin kanssa hommat kulkee melko hyvin. Riehumisvaihde käy jo huomattavasti hitaammalla joten mulla on satakertaa paremmat mahdollisuudet pysyä satulassa, pellolla koettujen lumisukellusten sijaan. Viime sunnuntaina Eki kävi tekemässä koulurataharjoituksissa heB K.N. Specialin, saaden 60,6%. Jätkä kävi kuumana ja rikkoi laukat mennentullen. Tuomari kehui kuitenkin letkeäliikkeiseksi hevoseksi, joka tilanteesta huolimatta suoritti tehtävät melko hyvin avuilla.Mitä Kinkkuun tulee, homma sujuu myöskin odotettua paremmin.
Pikkujätkä on ollut melko hyväntuulinen ja miellyttämishaluinen. Toki kaikki nuorille tyypilliset jekut tulee lähes päivittäin arjessa vastaan, mutta kuuluvat asiaan. Ja pakko todeta ettei arki näiden kanssa käy yksitoikkoiseksi tai tylsäksi.
Kinkku kävi myös samaisissa koulurataharjoituksissa. Ensimmäistä kertaa valkoisten aitojen sisällä, sekä tekemässä kokonaista ohjelmaa. Ohjelmana meillä FEI 4v koulurats.ohjelma 2015. Verryttelyssä äärimmäisen hyväkäytöksinen ja ratsastettavuus hiveli täydellisyyttä tilanne huomioon ottaen.
Radalla alkoi kuitenki jännittää ja hevonen jäi pahasti pohkeen taakse. Tasapaino ei tällöin ihan riittänytkään ohjelman tehtäviin. Tuomari kehui kuitenkin potentiaaliseksi ja kollegiaalisella arvostelulla kerättiin 66,4% johon ollaan ihan tyytyväisiä.

Ali-kujanpään maneesilla homma toimii! Varaussysteemi on helppo ja kanssaratsastajat mukavaa sakkia :) 

Molempien jätkien kouluradat on videoitu harjoituksen järjestäjän toimesta ja ne toimitetaan jälkikäteen kilpailijoille. Odotellaan siis vielä hetki vidoiden saapumista.. :)

Mitä tulee meidän pikkuhirmun, Pampulan elämään. Hän on saanut vetää kärryjä ihan tosissaan viimeaikoina. Kehitteillä on myös putkiaisa, joka mahdollistaa hiihto/pulkkaratsastuksen ilman ratsastajaa. Tästä saatte kuvia ja vidoita aisan valmistuttua ja koeajohan onkin sitten parasta huvia! ;)

Tulevana viikonloppuna ollaan Ekin kanssa liiton aluevalmennuksessa. Vielä tämä valmennussetti vietetään Huittisissa, Maija Yli-Huhtalan luona koulu- ja ratesteiden parissa ja maaliskuussa päästään Ypäjälle hallimaastotreeneihin.  Maaliskuussa alkaa myös kenttäkilpailut. Eki starttaa Ypäjän hallikenttiksissä tuttarin. Niihin tunnelmiin palaamme myöhemmin.

Nyt hyödynnetään pakkaset ja lumi, tehdään hanki- ja mäkitreeniä, vähän kestävyyttä vahvistavaa laukkatreeniä ja kouluvalmennuksissa aletaan keskittyä teknisiin tehtäviin. Eki kilpailee myös Ypäjä Arctic Showssa, nähdään siellä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti