tiistai 13. helmikuuta 2018

5 / 2018 putkiaisalla hiihtoratsastus + aluevalmennus

Löysin Muuliprojektin tekstistä huippuhyvän ohjeen koskien hiihtoratsastusta. Kiitos Kaisalle ohjeista! Kyseessä on siis putkiaisa, johon hiihtäjä voi kiinnittää itsensä ja mahdollistaa täten hiihtoratsastuksen, tai tässätapauksessa varmaan enemmän hiihtoajon, ilman ponin/hevosen selässä olevaa kuskia. Ladatessani facebookiin pienen hiihtovideon, sain jo useita kommentteja ohjeiden toivossa. Jotta vältytään hirmuiselta sodalta ja mielipahalta, on tietenkin vastauksena mainostettu Muuliprojektin tekstiä :)

Tästä syystä en myöskään kirjoittele tähän sen tarkempia ohjeita, sillä ne on paremmin kuin hyvin kirjoitettuna alkuperäisessä lähteessä. Me hieman hienosäädämme aisaa, jotta saamme sen mukavammaksi meille. Putkiaisa jäi turhan kauas hiihtäjästä joka epävakautti ajoa ja siirtymisiä. Tämä saattaa johtua kiinnityksestä, joten siihen pientä muutosta.
Aisa jää meillä myös kovin alas hiihtäjän reisille, joka ei ole mukava jarrutuksissa. Säädämme hieman ponin silavaljaita ja kuskin kiinnitystä, jolloin toivon että saamme aisan kuskille sopivalle korkeudelle.
Videolla pieni maistiainen hiihdosta. Naapurin autolle (ja ehkä naapurille itselleenkin) pahoittelut videoon joutumisesta.Ekin kanssa oltiin tuttuun tapaan aluevalmennuksissa Huittisissa viikonloppuna. Sileellä työskenneltiin hallikenttäkilpailujen kouluosuuden parissa ja siitä todella oli hyötyä. Kuinka yksinkertaiset asiat voikaan olla vaikeita? 
Volttikahdeksikko jossa hevonen suoristuu keskellä, ei kaadu kaarteissa, taipuu rehellisesti koko kropastaan, liikkuu jalasta eteen säilyttäen tahdin. Pysyy pehmeänä kädelle... ah, lista on loputon :D
Rataesteillä päästiin tekemään erilaisia tehtäviä, saimme maneesiin mahdutettua myös coffinin ja kapeampia muureja.
Kun pysyy kuskilla muistissa; omistat kaksi ohjaa, käännät koko hevosta, laukka kuntoon ennen kaarteita/tehtäviä ja luottamus omaan ja hevosen osaamiseen, niin paketti on valmis! Saatiin tosi hyviä pätkiä ja näillä eväillä on hirmu hyvä jatkaa kilpailuja seuraavana viikonloppuna Ypäjällä arctic showssa. Videolla yksi rata :)


Maaliskuun aluevalmennuksessa päästään maastoesteille Ypäjän Haimihalliin. Valmistellaan ratsukot hallikenttäkilpailuun.

2 kommenttia:

  1. Mulla oli samaa ongelmaa.. Kyyti on paljon tasaisempaa jos saa itsensä ihan aisaan kiinni, mutta mun kiipeilyvaljailla se ei kyllä onnistunut :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli tavallinen riimunnaru itsessäni, myös jalkojen välissä. Rengasruuvista tuli palohaka ja siitä paniikkilukko riimunnaruun. Liikaa osia.. jos sais sen paniikkilukon jo omaan kiinnitykseen kireälle ja se suoraan rengasruuviin ni oltas jo lähempänä! Täytyy kehitellä itelle joku remeli :)

      Poista