maanantai 15. toukokuuta 2017

::Skaran kenttäkilpailut::

Lauantaipäivä vierähti Ypäjällä Skaran järjestämissä kansallisissa kenttäkilpailuissa.

Kouluosuus ei meidän osalta mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Olin opetellut alunperin väärän tuttarin ohjelman, joten tämä oikea vuoden2016 versio oli hieman erilainen. Muutoin olin sisäistänyt muutokset hyvin, mutta laukkaohjelmassa ensimmäisen keskiympyrän kohdalle ratsastin näppärästi voltin, siitä -2.
Eki oli myös verryttelyssä onnistunut potkaisemaan itselleen uuden ihorikon takajalkaan(huom.edes hokkeja ei ollut!). Tämä osatekijänä takaosan tahmaisuuteen ja haluttomuuteen. Eki hivuttaa takasilla paljon, joten ilman suojia jokainen kolhu aiheutti epäpuhtaita askeleita (kouluvideossa raviohjelmassa heti toisen puoliympyrän jälkeen näkyy yksi ep). Tähän kun lisätään Ekin jännitys ja kuskin hitaus reagoida asioihin niin jokainen voi miettiä ettei tuomari pisteitä suuremmin jaellut :D Kouluradalta -63,3.  Videolla itse rata alkaa minuutin kohdalta.Rataesteet nousi taas kerran meidän vahvuudeksi. Eki kävi kierroksilla mutta oli ratsastettavissa.
Esteosuudelta, arvostelulla A.2.0, meidän osalta nopea nolla! :)

Eläinlääkärin tarkastuksesta hienosti läpi ilman huomautuksia.


Maasto-osuudelle lähdettiin jokatapauksessa luokan hänniltä huonon koulutuloksen vuoksi. Tarkoitus oli kuitenkin aloittaa kausi vain hyväksytyllä suorituksella, joten luokassa sijoittumisella ei ollut merkitystä.
Maastoverryttelyssä mulla oli alla melkoinen ruutitynnyri. Esteiden jälkeen takaosa oli erittäin kevyt ja tuntui että Eki oli enemmän jalat ilmassa kuin maassa. Tuntui hieman rauhoittuneen pidemmän laukkaverryttelyn jälkeen ja olin valmis lähtemään kohti lähtöporttia.

Lähtöportilla Eki tiesi minne oltiin menossa ja ensimmäistä kertaa koskaan keuli ihan työkseen. Sain tehdä tosissani töitä että sain pidettyä meidät kauempana lähtöportista. Lähtömerkin saatuamme Eki paineli kohti ensimmäistä estettä, taisi olla punainen puolikaari risuineen. Jotain tapahtui ja Eki teki täys stopin. Siinä sitten keulittiin aikamme kunnes sain jätkään kontaktia, pääsimme yli ja jatkamaan matkaa. Este kaksi (ruotsalainen) hienosti yli. Video alkaa esteestä nro3.
Sujuvaa etenemistä aina esteelle nro9 asti, siellä toinen mysteerikielto. Hämmentävää, sillä Eki ei ole kieltelijätyyppiä lainkaan. Matka jatkui aina melkein maaliin asti, kunnes ennen harmaata puolikaarta risuineen oli kuoppa ja siihen me sitten tyssättiin kolmannen kerran. Ei muuta kun ulos radalta ja ell tarkistukseen.
Ellillä ei huomautettavaa, tuntui että Eki oli vain hieman hukassa ulkona. Esteitä se katsoi, muuta en osannut analysoida, vaikka toki takajalka saattaa olla osatekijä.
Mutta sujuvaa etenemistä radalla muutoin, eli kohti uusia treenejä ja skaboja! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti