maanantai 29. toukokuuta 2017

:: Niinisalon kenttäkilpailut ::

Perjantaina 19.5 lähdettiin ajamaan Niinisaloon, kolmisen tuntia tuli ajoa menomatkalla. Oltiin melkein perillä, kun eksyttiin varuskunta-alueen metsiin. Soitto järjestäjälle ja päästiin melko nopeasti jaba-alueelle.

Perillä Eki talutettiin ja tavarat purettiin 'pose' majoitukseen. Päätin käydä ratsastamassa Ekin vielä kilpailualueella jännittyneisyyden vähentämiseksi.


20.5 lauantaina Ekille aamukävelyt, lettien teko ja kohti koulustarttia.
Päätin viimetingassa vaihtaa kuolaimen vasten valmentajan kanssa käytyjä ohjeita. Päätös oli oikea, Eki tuntui verryttelyssä pelottavan hyvältä. Radalla pienen rikkeen jälkeen tuntuma hieman hävisi ja rata kärsi, mutta yllättäen tuomari kehui suoritusta. Koulusta (heB:0) 62%.
Kouluratavideo on valitettavasti kahdessa osassa ja laukkaohjelmasta puuttuu palanen välistä, kuvausteknillisiä ongelmia ;)Varusteiden vaihto, hokit jalkaan ja kohti esteverryttelyä. Ehdimme melko hyvin numerojärjestyksen mukaiseen järjestykseen, järjestäjän toiveesta. Verryttely ei ollut meille suotuinen, tilaa oli vähän ja Eki kävi kuumana. Päätin lähteä radalle ja ratsastaa siellä parhaani mukaan.
Esteiltä tasainen puhdas rata. Kohtuullinen aika, aika-arvostelulla toki olisi voinut kaahata, mutta parempi näin :)Eläinlääkärin tarkistuksesta läpi puhtain paperein! :) Ensimmäisen päivän tuloksien tultua julki, olimme luokassa 6.sijalla. Positiivinen yllätys, enää oli edessä viimeisen päivän maasto. Ja kohti maastorataan tutustumista..

Pakollinen portti veteen. Tästä rantaviivaa pitkin kohti ylämäkeen sijoitettua tukkia.

Este nro2, vartioasema. Ekin mielestä äärimmäisen pelottava..

Kolmanteen päivään (sunnuntai 21.5) lähdettiin hyvillä mielin. Ajatus oli päästä maaliin, vaikka sitten virheiden kera mutta perille olis päästävä.
Varustetarkistuksesta emme ensimmäisellä kerralla päässeet läpi, omat hiukset letillä eivät kelvanneet. Eikun nutturaa tunkemaan ja loput kypärän sisälle (pitkien ja paksujen hiusten kirous :D ).
Verryttelyssä otettiin pari stoppi kapealle esteelle, mutta koin päässeeni Ekin yläpuolelle ja saaneeni ratsastettua sen kuuliaiseksi ja rohkeaksi. Hyvin lähti jalasta ja antoi kiinni. Hienosäädöt olivat myös hanskassa.

Lähdin radalle hieman kuuman hevosen kanssa, Eki keuli hieman lähtöportilla ja jäinkin ympyrälle työstämään sitä kellon käydessä. Lähtömerkin saatua ykkönen hyvin, kakkonen (tuo pirullinen vartioasema) aiheutti ensimmäisen kiellon, Eki pakeni pitkälle takaisinpäin. Uudella moodilla hienosti yli. Kolmonen hyvin, nelonen(iso kulma) hyvin ja eikun kohti vettä.
Vedelle laskeutumisessa ongelmia (näkyy videolla), ja vesi rauhassa, mutta läpi. Ylämäen kahden tukin jälkeen kohti pitkää baanaa ja mökkejä.
Annoin laukata ja otin kelloa vähän kiinni. Unohdin kuitenkin ilmeisesti varmistaa kyseisen  mökkitehtävän ja ratsastin niitä kohti aivan liian lujaa. Eki hämmentyi ja teki näppärän u-käännöksen ja löysin itseni maasta.... Enpä kovin useasti Ekiltä tipu, harmillinen paikka mutta ei auta itku tässä lajissa. Lääkäritädin kautta kohti jaboja ja kotia. Tyhjin käsin.
Videot C SMW, viimeisen kuvan C Kimmo Virkki.

Eipä tässä, Eki hierojan kautta ja kohti kisaviikkoa, nähdään siellä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti