keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

16 / 2018 ++EVENTING YPÄJÄ++

Niin vierähti taas yhdet kenttäkilpailut ja meidän osalta tutustumisluokka (90cm) hyväksytysti maalissa. Lähdimme valmentajan luo Ypäjänkylää, Koivulehdon tilalle jo edellisenä päivänä tekemään valmistelutreeni. Hommat sujuikin oikein hyvin, Eki saatiin kuuliaiseksi ja hiottua melko täsmälliseksi. Kävimme valmentajan kanssa kävelemässä opistolla maastoradan ja saimme hyvän otteen tehtävistä ajatuksen tasolla.

Ypäjän puolesta kouluradan verryttely jossa suojat ja raippa oli sallittua, oli täysi fiasko. Pohja oli pehmeä ja upottava, Eki ei kyennyt kantamaan itseään siinä lainkaan. Parempi pohjaiselle verryttelyalueelle saavuttaessa oli jätettävä suojat ja raippa ulkopuolelle. Mielestäni kovin väärin hevosta ajatellen tuo suojapäätös.
Verryttelystä jäi siis meidän osalta huono fiilis, emmekä päässeet näyttämään osaamistamme myöskään radalla. Eki jännittyi vanhaan tapaan eikä tullut esimerkiksi vasemmassa laukassa kuolaimelle lainkaan. Revittiin kasaan vaivaiset 61,59%. Melkoinen alisuoritus.

c Ella Tikkanen

Lähdin valmistautumaan kohti rataesteverryttelyä, joka oli tälläkertaa metsäkentällä. Ekiä sai hieman polkea takajaloille, mutta fiilis oli hyvä. Rataestekoe oli derbykentällä, jonne emme vielä ole tänävuonna ehtineen treenaamaan. Pohjaltaan sitä on paljon muutettu, vanhat derbyesteet on poistettu ja kenttä on iso ja laaja. Mutta ihan super pohja!
Eki lähti hyvin liikkeelle, esteelle nro3 en saanut sitä ihan kiinni ja jäin suuhun roikkumaan esteelle asti. Tästä sain kiitoksena yhden puomin. My pad!
Jatkoimme rataa hyvin  kunnes saavuimme 1-laukan okseri-pysty- sarjalle. Eki lähti isosti sisään ja laskeutui jo puoleen väliin sarjaa joten luonnollisestikaan emme mahtuneet sen yhden laukan jälkeen enää ylittämään b-osaa puhtaasti ja saimme toisen puomin. Äsh, mitä virheitä #alisuoritammejälleen.


c Ella Tikkanen
Hommat jatkui huoltotauolle. Kävin kävelemässä maastoradan vielä uudelleen kaverin kanssa.
Maastoesteverryttely pidettiin keskikentällä ja Eki tuntui hyvälle. Rytmissä oli parannettavaa, mutta imu oli kunnossa ja Eki oli hyvällä psyykkeellä liikkeellä. Kohti lähtöpaikkaa, joka oli Päivärinteessä.
3-2-1-ratsasta ja hoplaa Eki päätti ettei lähdetäkkään.. saatiin virhepisteitä tottelemattomuudesta, mutta pääsimme toisella yrittämällä jatkamaan ja saimme startin onnistumaan.

Eki etenei radalla hyvin avuilla. Paikat eivät olleet meidän parasta antia, askel jäi joko kauas tai tuli kiinni esteeseen. Eki oli hyvällä moodilla, lähti mielellään hyppyihin eikä epäröinyt lähteä kaukaa. Vedellä ei ongelmaa, hienosti maalissa, joskin aika- ja tottelemattomuusvirheiden kera. Jäimme sijoitusten ulkopuolelle, mutta se ei juuri yllättänyt kun alisuorittamista oli jokaisessa osakokeessa.
Tästä kun saadaan psyykkeet kuntoon nii jätkä on liekeissä.

c Annika Mäki

c Annika Mäki


Myös pieni söpöläinen Pampula kävi Kokemäellä kilpailuissa, Vitikkalan Rusthollissa. Siitä lisää kuvia ja juttua seuraavassa tekstissä! :)  (tulokset kilpailukalenteri-välilehdellä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti