lauantai 23. kesäkuuta 2018

17 / 2018 Vitikkalan poninäyttelyt

Minihandler /  cMeeri Niiranen

Käytiin pitkästä aikaa Pampulan kanssa kilpailuareenalla. Lähdimme Kokemäelle Risteelle, Vitikkalan Rustholliin. Mielettömän hieno paikkana, ehdottomasti uusintaan jos vielä kilpailuja järjestävät.

Julia osallistui minihandler-luokkaan joka on avoin 4-6-vuotiaille lapsille ja avustajan käyttö on sallittua ja pienimmillä jopa suotavaa. Luokassa ei varsinaisesti arvioida ponia tai sen rakennetta, vaan keskitytään siihen miten esittäjä ponin esittää. Tarkoituksena opettaa pieniä tulevaisuuden näyttelyihin.
Julia esitti poninsa hienosti ja päättäväisesti, vaikka päivän jännityskertoimet olivat todella suuret.
Julia voitti luokkansa hienolla arvostelulla: ''Päättäväisesti esitetty. Positiivinen poni. Tahdikas käynti. Iloisen tarmokkaasti esitetty ravi. Vähän rohkeutta ja täsmällisyyttä lisää :) ''. Tuomarina toimi Emma Tuominen.


Ohjasajo / cMeeri Niiranen

Itse osallistuin ohjasajoluokkaan tehden vielä tutun ja turvallisen helpon ohjelman. Ypäjällä siirrymme vihdoin kokeilemaan keskivaikeaa ohjelmaa.
Pampula käyttäytyi hienosti ja olen tyytyväinen suoritukseemme. Ohjasajoluokka toimii jo käyttöluokka- nimikkeen alla joten siinä arvioinnin kohteeksi päätyy myös poni. Arvioidaan siis ponin rakennetta, liikkeitä, ohjastajaa, suoritettua yksilöohjelmaa, ryhmäkäyttäytymistä ja yleisvaikutelmaa. 
Sijoituimme luokassa sijalle 3. Arvostelu: ''Ryhmässä rauhallisesti esiintyvä poni. Yksilöohjelmassa poni kuuliaisesti vastaa ohjastajan apuihin. Ohjastajalla selkeät, ponin suoritusta tukevat avut. Hyvä pyshdys. Kiva käyttöponi''. Tuomarina Minna Särkiniemi.
Palkintojenjaossa tuomari kehui ponia ja kertoi arvosteluun vaikuttaneen Pampulan ns.vanhanaikainen rakenne. Shetlanninponit olivat vielä hetki sitten samaa rotutyyppiä kuin Pampula mutta nykyään niistä jalostetaan ryhdikkäämpiä ja malliltaan enemmän ''sportti-tyyppejä''. Hän kertoi että vaikka Pampula tekisi kuinka hyvää yskilöohjelmaa, sen sijoitus luokassa tulee aina riippumaan siitä, arvostaako tuomarit vanhemman-mallista rotutyyppiä vai ei. 
Suomen shetlanninponiyhdistys palkitsee myös käyttöluokista champion-poneja, joten tietenkin rakenteella on vaikutusta. Tämä ei meitä siinä mielessä harmita, että harrastamme Pampulan kanssa omaksi iloksemme, emmekä nuttura tiukalla pyri voittamaan. On ilo huomata kuinka itsekoulutettu poni kehittyy ja saa huomiota osakseen! :)


Ohjasajo / cMeeri Niiranen

Osallistuin itse myös Pampula ykköslajiin, agilityyn. Kilpailin luokassa joka on avoin yli16-vuotiaille eli ns.senioriluokka. On ihan huippua että myös aikuiset saavat pitää kivaa, kun agility on ennen ollut avoin vain lapsille.
Pampula oli radalla tyypillisesti aivan liekeissä ja näki että se ihan rakastaa tuota hommaa. Pampula suoritti radan selvästi kaikkein vahviten ja rohkeimmin, oli täysin tehtäviensä tasalla. Minä itse kuitenkin mokasin pujottelutehtävän. Lähdin ahneesti tekemään 10kartion pujottelutehtävää ravissa, vaikka kartiovälit oli laskettu käyntinopeuteen. Siinä se kostautui ja otimme sakkosekunteja parin kartion kumoamisesta. Äsh, tyhmä minä :D Siinä liukeni käsistä se kirkkain mitali ja jouduimme tyytymään luokassa hopeaan. Oppia ikä kaikki, ensi kerralla hitunen malttia ja voitto on taas takataskussa ;) .

Agility / cMeeri Niiranen
Kuvia mm.minihandlerista on vielä tulossa kun kuvaajien juhannuskiireet helpottavat ja he pääsevät vastaanottamaan kuvatilaukset. 

Seuraavana tulossa Salo Riders Trophy -tunnelmia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti