keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Tarun estevalmennus

Maanantaina oltiin Tarun estevalmennuksessa pitkästä aikaa. Yhteistyö sujuu paremmin kuin aikaisemmin, mutta poika on kuulemma laihtunut :O  Hassua, koska seisoo laitumella melkein kokoajan. Puolenyön aikaan haen ne tarhaan ja kuuden maissa aamulla pääsevät takaisin, ja kauraakin menee pari litraa päivässä. Tosin Laku on saanut lihaksia että jos se kaikki mitä se ehtii syödä on mennyt lihasten rakentamiseen niin ei ole tuota ylimääräistä mistään enää kertynyt...

Valmennus sujui vaihtelevasti, itse olin vähän hukassa. Laukkaa on saatu jo hidastettua uusien kuolaimien ja työskentelyn myötä, mutta lyhentämistä ei juurikaan tapahdu. Saan nyt kokeilla vielä jotain muita kuolaimia jos niistä olisi apua. En nyt tarkoita tällä sitä, että kuolain tekisi työn, kyllä hevonen täytyy läpiratsastaa ja kouluttaa eikä vain vaihtaa kuolaimesta toiseen kun ei suju. Mutta kyse on nuoresta hevosesta jolla ei kaikki kuolaimet oikeasti vain toimi, eivät sovi suuhun.


Itsenäisistä kontrollitreeneistä on selvästi ollut apua. Ei se vieläkään helppoa ole, koska olisi :D mutta parempaan päin ollaan menossa :) Kolmoissarjalla (ylläolevassa kuvassa a-osa) tehtiin kontrollitreeniä, ensin yhdellä laukalla, sitten kahdella ja taas yhdellä ja välillä välejä muutellenkin.
Ravissa kun tultiin sisälle, päästiin jatkamaan hyvin. Laukassa tultiin sisälle jo valmiiksi liian pitkällä laukalla ja kun Laku vain innostuu nähdessään lisää esteitä, niin vauhti kasvaa ja ulospääseminen vaikeutuu.


Kuolaimena siis tällä hetkellä suorakumipelhami löysällä ketjulla. Deltalla vain hypätessä. Normaalisti ratsastan kahdella ohjalla pääasiassa ilman vipuvartta ja nivelelläkin tulee mentyä :)


Sitten hypättiin pientä rataa (90cm) jossa oli paljon linjoja, käännöksiä ja kontrollia.
Alkuverkan hypyissä sain lakun odottamaan lupaa hypätä ja huomasi että radalla jo hieman osasi odottaa. Siitä se 'ongelma' syntyikin, kun en itse enää muistanut antaa sitä lupaa niin hypyt jäivät pohjaan. Toinen mun virheistä tuli siinä kun keskityin laukan laatuun ja oikeaan tempoon, pidin kiinni ohjasta liian kauan enkä rentouttanut kättä. Tämä vaikutti Lakun hyppyyn ja radan sujuvuuteen.


Loppu hyvin, kaikki hyvin. Tarun neuvoilla päästiin sujuvaan yhteistyöhön taas kiinni ja viimeinen rata sujuikin jo kohtalaisen hyvin :) Laku hyppää mielellään kovasta vauhdista, kovaa ja korkealta. Se kuitenkin vaikuttaa hyppykaareen. Hypyistä tulee laakoja ja hallinta+käännökset ovat haastavia, sarjat jäävät ahtaiksi, paikat eivät tule kohdalle. Nyt siis on tavoitteena auttaa Lakua hyppäämään sekä läheltä että kaukaa myös hitaammalla tempolla ja lyhyemmässä laukassa.

Lisää treeniä vaan :)

Mulla alkaa huomenna taas pieni loma, jos saisin luettua vähän ylppäreihin ja kirjoiteltua tänne kuvien kera lisää :) Kommentoikaa ja kyselkää ihmeessä!

Tämän postauksen kuvat C Johanna Saarinen / josan.kuvat.fi

2 kommenttia:

 1. ainakaan näiden kuvien perusteella tää hevonen ei oo laiha, mut jospa sitte kuvat hämää mut ei tosiaa siltä näytä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä näytäkään, eikä mielestäni edes ole. Olihan se laiha mulle tullessaan, mutta on tosiaan jo saanut massaa takaisin. Ja Laku on sen rakenteinen ettei siitä lihavaa saa tekemälläkään.

   Mutta tottakai mielipiteensä jokaisella ja itsekin olen sitä mieltä että se saisi olla vähän 'lihavampi' :)

   Poista