perjantai 4. heinäkuuta 2014

Estevalmennusta ja maastoesteitä

Postaus sisältää paljon kuvia. Minähän en maastoesteiden oikeita nimiä tiedä, joten älkää ketään kenttäratsastaja tulko haukkumaan mun nimityksiä niille ;)

Laku on ihan Super!♥

Keskiviikkona oltiin Tarun estevalmennuksessa. Tehtiin paljon tiukkoja kaarteita, jotka siis tulivat heti esteen jälkeen. Hypättiin vesimattoa (jossa kerrankin oli vettä!), oksereita ja sarjoja. Hypättiin myös normaalia enemmän ratoja jotta saadaan enemmän hyppyjä. Ensin n.80-90cm jotta rata tulee tutuksi ja sitten nostettiin esteet metriin. Olin tosi tyytyväinen Lakuun! Selvitettiin metrin rata kiitettävästi. Pari kertaa okserille tuli pohjaan kun laukka oli päässyt liian pitkäksi niin paikkaa ei enää ollut. Tunnin perusteella sitten päätettiin Tarun kanssa että jos Metsämäessä ensi vklp menee molempina päivinä 90cm hyvin, niin sitten otetaan lauantaille lisäksi 100cm.


Vesimatto, esteen jälkeen tiukka kaarre vasemmalle.


Torstaina oltiin Ratulla hyppäämässä maastoesteitä. Käytiin vähän testailemassa miten hepat reagoi ja miten niitä tulee maastiksille ratsastaa, kun Kemiön derby-radaltahan niitä sitten löytyy.
Ensin vähän verkkaa kentällä ja siitä sitten maastoon.
Pienestä alkujännityksestä päästyämme kaikki esteet sujui hienosti! Laku oli ihan onnessaan kun sai kerrankin hypätä kovasta vauhdista :D  Ja mikä positiivista, kukaan ei pudonnut ja kaikki esteet ylitettiin, ennemmin tai myöhemmin! :)

Alkuverkkaa kentällä.

Verkkahyppyjä kentän puolella.

Pikkutukki. (ensimmäinen yritys päättyi kieltoon mutta kuten näkyy, alkujännityksen jälkeen alkoi homma sujua!

Kapea tukki. Ja ykkösellä yli, Laku selkeesti tajus homman idean ;)

Rampilta ylös ja alashyppy. Tää oli vähän vaikea kun ei Laku oikeen osannut hypätä alas.
Tasajalkaa olis kovin mielellään aina tullut, mut se ei oo kuskia ajatellen kovin kivaa :D

Nimesin talon katoksi, koska siltä se näyttää :D On siis sivulta katsottuna kolmion mallinen.


Autonrenkaat ylittyi näppärästi.


Ylöshyppy-alashyppy (onks se sit banketti? :D ) Ja tuolla puolella mistä juuri tullaan, on pieni kuivahauta edessä.

Kuivahauta ylitetään varmuuden vuoksi korkealta :D

Ja veteenkin Laku uskalsi tulla hienosti <3 :)

Ja tosiaan ei se aina mee niinku olis ajatellut XD Tässä esimerkki epäonnistuneesta lähestymisestä tynnyriesteelle :D Tynnyri kolahti kun ponnistus tuli pohjaan, mutta kuski pysyi kyydissä ja rata jatkui tästä seuraavalle esteelle.

Kommentoida saa! :)

2 kommenttia:

  1. Hienosti meette! Mutta olisi oikeasti kiva nähdä videoitakin lakusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ano! :) Juu tiedän, moni niitä kysellyt... Kaverini ei Ratun kisojen ratoja ole saanut ipadiltä siirrettyä mihinkään joten niitä on paha näyttää :/ katsotaan jos saisin tulevan viikonlopun radat kuvattua omalla kameralla niin ne ainakin tupsahtaa sitten tänne :)

      Poista