torstai 17. syyskuuta 2015

Kilpailuihin valmistautuminen


Vinjan kanssa match-shown raviosuudella.
Miten me valmistaudumme kilpailuihin? Ja mitä tulee ottaa huomioon..
Kinkun kanssa ollaan menossa sunnuntaina 20.9. Liedossa järjestettävään match-showhun. Kyseessä on siis epävirallinen näyttely, jonne osallistumisoikeutettuja ovat kaiken kokoiset, ikäiset ja rotuiset hevoset.

On paljon asioita joita tulee ottaa huomioon kilpailuihin valmistautuessa. Etenkin nuoren hevosen kanssa, Kinkku etenee nyt jo peräti toisiin ulkomuotoluokkiinsa. Tilanteiden harjoittelu on tärkeää, mutta kilpailutilanteisiin tarvitaan rutiinia joka tulee vain kilpailuja kiertämällä.
 

Meillä on osallistumisoikeus, sekä Kinkku on rokotettu rokotusohjelman mukaisesti. Meillä on näihin lähikilpailuihin trailerissa matkustamisen lisäksi mahdollisuus kävellä. Punnitsemme vaihtoehtoja vielä lähempänä kilpailupäivää.

Esittäminen on oleellinen osa suoritusta, jossa on tarkoitus tuoda hevosesta esille parhaat puolet.
Tuomarin edessä seisominen vaatii harjoittelua. Jalkojen tulee olla oikein asetetut, jotta tuomari näkee jalka-asennot. Tätä on Kinkun kanssa harjoiteltu, mutta kilpailupaikalla tilanne voi olla täysin toinen. Ympärillä on niin paljon hälinää että keskittyminen olennaiseen voi olla haasteellista.


Kinkku ensimmäistä kertaa tuomarin arvioitavana. Jalat eivät ole kuten pitää, mutta vuotiaalla pääasia on seisomisen malttaminen.

Käynnin ja ravin esittäminen.  Jep, se suorituksen vaativin osuus. Mitäpä tehdä kun hevonen ei suostu esittämään ravia. Avustaja on toki sallittu, mutta itse en siihen mielelläni kallistu vaan haluan opettaa hevoseni juoksemaan pyynnöstäni. Varsan/nuoren hevosen kanssa se ei kuitenkaan aina mene niin kuin on suunnitellut tai opettanut. Nyt on harjoiteltu, muttei tarpeeksi. En siis ole rauhallisin mielin lähdössä Kinkkua esittämään, sillä en tiedä kuinka se reagoi. Sen näemme sunnuntaina..




Vuotias orivarsa, riimupäässä, keulii jokaisella alkavalla raviaskeleella. Tuomari haluaa sen ravin kuitenkin nähdä jotta voi sen arvostella. Tuomari voi halutessaan poistaa kehästä huonosti käyttäytyvän hevosen ja olla arvioimatta sitä. Tästäkin syystä olis kauheen kiva kun nää nuoretkin opetettais käyttäytymään uusissa tilanteissa. Tässä meidän tapauksessa oli kyse harjoituksen puutteesta..


Ryhmätilanteissa tulis myös pysyä rauhallisena, kun luokan hevoset ovat kuitenkin kehässä ensin yhtäaikaa. Kinkun tapauksessa en ole kovin huolissani, en usko jäbän villiintyvän tmv.

Ja puhdas sen hevosen tottakai pitäis olla, letit on vapaavalintaiset. Kinkkua en lähde letittämään, harjaa täytyy vähän nyppiä ja siistiä, mut muuten hän voi olla luonnonlapsi :)


Itse olen töissä viikonloppuna, lähinnä öisin. Eli myös la-su välisen yön. Saa nähdä kuinka väsyneenä saavun kisapaikalle :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti