tiistai 15. elokuuta 2017

::Kerra / kenttästartti 13.8::

Sunnuntaina 13.8 auto starttasi aamulla kohti Keravaa ja kaiken säätämisen jälkeen päästiin vihdoin starttaamaan.

No mitä tuli sählättyä?
Lauantai iltana tuli itselle outo olo, aloin miettiä edellisiä startteja ja miettimään missä kaikessa on mennyt pieleen. No jokatapauksessa kolme edellistä tuttari starttia on ollut maastosta hylätty. Säännöt joskus lukeneena iski takaraivolle ajatus, en saa startata enää.. Ja äkkiä säännöt auki ja todellisuus vasten kasvoja. Kolme hylättyä ja korkeutta on pakko laskea saadakseen osallistumisoikeuden vahvistava tulos.

No eikö rataesteet riitä vahvistamaan tulosta, kun osa kvaaleista tulee meidän kohdalla sieltä?
Tietysti riittää, varmisti asian vielä kilpailujen PJtuomarilta, tervetuloa tuttariin. Kaiken 100-kertaa varmistavana päätin kuitenkin soittaa kenttävalmentajalle että onko näin. Soittoa vielä SRL:ään, hienosti lauantai illalla. Ja ei, rataesteet eivät riitä vahvistavaksi tulokseksi vaikka olisivat miltä korkeudelta. Tarvitsen yhden harrasteen alle ennen tuttarissa jatkamista.

No mitä tässä enää on tehtävissä? Ratsastaja on itse vastuussa kilpailukelpoisuudestaan joten järjestäjällä tai pjtuomarilla ei ole mitään velvollisuuksia vaihtaa ratsukkoa toiseen luokkaan.
Hieman jälki-ilmoittautumismaksuja, isoja pahoitteluja, lupauksia tarkkaavaisuudesta jatkossa ja isot kiitokset muutoksen tekemisestä. Järjestäjä lopulta suostui siirtämään meidän harrasteluokkaan, joskin sain pienet ei niin mieltä ylentävät kommentit vielä kansliassakin kilpailuaamuna. Toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, keskittyminen kilpailuun.


Koulustarttissa olin aivan liian aikaisin, verryttely olisi ollut turhan pitkä. Kävelyä kävelyä kävelyä ja uusi yritys. Eki ei ole parhaimmillaan Keravan kouluverryttelyssä joka on maastossa, pohja oli epätasainen ja keskittyminen helposti täysin muualla maastoesteiden ollessa ympärillä. Ennen omaa vuoroa, Eki tuntui jo hyvältä, aavistuksen tahmea mutta sille en enää ehtisi tehdä mitään.
Rata oli n.50muun ratsukon startin jälkeen melkoista mutavelliä ja jätin suosiolla yhden kulman ratsastamatta, sanoi tuomari sitten mitä tahansa.
Rata oli tasainen, vaikkakin hieman vaatimaton. Hienosti 64% ''varsin täsmällistä työtä''- tuomarikommentit olivat positiivisia. Hieman pehmeyttä vielä siirtymisiin.

Rataesteillä meno oli todella spookya. Lähes jokaisella ratsukolla oli radalla ongelmia, tiedä sitten mistä johtui. Eki kyttäili jokaista estettä, johdetta, ihmistä, eikä ollut ohjan ja pohkeen välissä. Esteiden välillä heitti pukitteluksi, eikä radan etenemisessä ollut mitään järkeä. No nollat sieltä silti irtosi, olishan se huolestuttavaa ottaa virheitä 80cm radalta :D


Ell tarkastus myös hienosti läpi ilman huomautuksia. Huoltotauolle. Reissussa sai olla hyvin suunnitellut siirtymiset, sillä aikataulumuutosten vuoksi kisahoitaja ei ehtinyt mukaan. Me oltiin Ekin kanssa valloittamassa maailmaa ihan kaksin, huomatkaa se on mahdollista myös 3-tason kenttäkilpailuissa ;) Tietysti sain apua jo vanhoilta ystäviltä (joita oli muuten ihana nähdä pitkästä aikaa) ja uusia ystäviä saatiin taas kanssakilpailijoista, niin hieno asenne näillä tyypeillä <3

Ennen maastoa olimme luokassa sijalla 7./30.

Maastoverryttelyyn lähdettiin erään toisen kilpailijan kanssa samaa matkaa, verkassa oli molemminpuoleinen tsemppi päällä. Eki oli verryttelyssä tosi rento ja selväpäinen, kuumeni vasta kohti omaa starttia, joten vähensin verkkaa loppua kohden ja luotin kävelyyn. Yksi hyppy vielä ennen omaa starttivuoroa.
Eki lähti matkaan luottavaisin mielin, rata eteni sujuvasti ajassa ja ilman estevirheitä. Kummuilla sain ratsastettua hyvin eteen, saaden kuitenkin kiinni ennen seuraavia esteitä. Matka jatkui vedelle asti erittäin vahvasti. Ennen vettä oli jyrkähkö alamäki ja vesirajassa tukki. Eki pääsi alamäessa turhan pitkäksi, olisin voinut koota laukkaa enemmän tai vaikka ottaa raville. No en ottanut, enkä ollut tarpeeksi tarkkana tukilla joten ohi meni, vettä kytättiin tukin yli...
Uusi yritys, kuski kartalle ja hienosti yli, veteen ja vedeltä pois. Matka jatkui maaliin asti hienosti ilman ongelmia, mutta tiesin olevani ajasta jäljessä jota en enää ehtisi ratsastaa takaisin. 10sec yliaikaa ennen vettä olleen estevirheen vuoksi. Mutta maalissa ja hyväksytty tulos!

Maaston virheet tietenkin maksoivat meille sijoituksen luokassa, joten tipahdimme tilalle 14./30.
Kangasalalla jatketaan tuttarin merkeissä 2vk päästä! Sitä ennen hyvä palautuminen, huolto ja hieman treeniä :)

Kaikkensa antanut ratsukko. Hikeä, silmäpusseja ja väsyneitä lihaksia. Tää laji vaatii tosissaan kuntoa!

2 kommenttia:

 1. Eiks sun pitäis mennä Kangasallakin vielä harraste kun ei tuo ole kvaalitulos?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä kohtaahan säännöissä on pieni ''porsaanreikä'', jota hyödyntämällä mulla on kvaalit mennä tuttaria vaikka keravan tulos ei kelpaa osallistumisoikeuden vahvistavaksi tulokseksi. Päätettiin kuitenkin olla vielä hyödyntämättä tätä
   'mahdollisuutta' ja haetaan sitä maasto-nollaa kangasalan harrasteesta :) Hienoa, että täällä ollaan tarkkoja ;)
   Hienoa on myös se, että Eki opettaa nyt ratsastamaan jokaisen askeleen eikä anna mitään ilmaiseksi (toisin kuin rataesteillä pelastaa mua monesta virheestä). Tämä kantaa hedelmää myöhemmin!

   Poista