maanantai 4. syyskuuta 2017

::Kangasala kenttästartti::

Palatakseni viikon takaiseen, Kangasalan kisareissuun. Hevonen ei ollut oma itsensä missään osakokeessa ja mietin keskeytystä useasti. Aikataulullisista syistä hieman lyhyempää selontekoa tästä reissusta.

Henkilön Janette Sjöberg kuva.

Matkaan lähdettiin hyvissä ajoin ja ajoa tuli reilut 2h. Koulukokeessa Wääksyn kartanolla vettä saatiin ajoittain niskaan ihan urakalla. Jo verryttelyssä Eki tuntui jähmeältä ja tilanne paheni siirryttäessä radalle maneesiin. Koskaan en niin tahmeaa Ekiä ole ratsastanut.
Sieltä irtosi 62% joka ei tosiaan ole meidän tasoa harrasteluokassa.Kohti rataesteitä kaikesta huolimatta ja toive siitä että hevonen heräisi esteille.
Hitusen heräsikin, mutta ei ollut oma energinen itsensä, ennemminkin haluton. 0vp sieltä silti tuli, joskaan ei kovin nopeaa aikaa. Tässävaiheessa soittoa valmentajalle, mitä tehdään. Jatketaan. Sen verran on maasto helppo, pieni ja lyhyt että hevonen sen kyllä jaksaa. Ell tarkisti hevosen rataesteiden jälkeen, kaikki kunnossa.

Henkilön Janette Sjöberg kuva.

Eki oli trailerissa levättyään jo pirteämpi ja enemmän oma eloisa itsensä. Maastoverryttelyssä ei kovin innokas, mutta hyvällä asenteella. Rata alkoi hyvin, otin varmanpäälle monella esteellä. Vedelle asti kaikki meni hyvin.

Henkilön Janette Sjöberg kuva.


Eki päätti että vesi on turhan kylmää ja sinne ei kannata mennä :D Siellä me aikamme keulittiin, kunnes jätkä antoi periksi ja meni veteen. Hassua, sillä se ei koskaan epäröi mennä veteen. Kaikki ei siis ihan ole vieläkään kohdallaan.

Henkilön Janette Sjöberg kuva.

No, maaliin asti laukattiin. Lopputuloksena siis virhepisteitä 40,2, joista osa tietenkin ihanneajan ylittämisestä keulimisen seurauksena.

Henkilön Janette Sjöberg kuva.


Henkilön Janette Sjöberg kuva.

Myöhemmin tätä kaikkea analysoidessa, on todettu Ekin olevan kertakaikkiaan väsynyt. Se on ollut niin kovassa treenissä, jatkuvasti startissa ja kaikki kotona liikkuminen on nykypäivänä kovin laadukasta. Eki ''ei ole ehtinyt'' saada kunnon kesälomaa tällä kaudella, siis 1-2vk totaalivapaata, jonka on jo aiemmin todettu olevan sille tärkeä. Nyt siis ollaan oltu kevyemmällä ja Keravan startin jälkeen otetaan kunnolla iisiä. Eki hierotaan uudelleen, ruokavalio tasapainotetaan ja otetaan rennosti.

Kuluneena viikonloppuna startattiin naapuritallin kisoissa sekä esteillä että koulussa, erittäin tyytyväinen molempiin startteihin, niistä kuvia ja videot hetkisen kuluttua :)

Meillä kävi myös äärimmäisen taitava ja ihana valokuvaaja, kuvia lisään tännekin ajallaan.

2 kommenttia:

 1. Kuka sua valmentaa kentässä ja muutenkin ? Monesti lukee että valmentajan kanssa tehtiin näin ja soitin valmentajalle, usein olen miettinyt kenestä on kyse? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kentässä pääasiassa Tuija Rosenqvist ja Aki Karhapää. Käyn kotipuolessa myös Anna Kärkkäisen ja Piken maastoestevalkuissa :)
   Esteillä Tomas Kiviranta.
   Koulussa Kirsi Hagner ja Kirsi toimii myös mun henkilökohtasena valmentajana, jolle siis myös soitin tuolta Kangasalan kisoista :)

   Poista