lauantai 17. maaliskuuta 2018

7 / 2018 hallikenttäkilpailut

9.3 oli kauan odotettu kenttäkauden aloitus Ypäjällä hallikenttäkilpailuissa. Starttasimme entisen tutustumisluokan eli 90cm.
Kouluosuus heB:3, meni melko mallikkaasti, Eki väläytti rentoja pätkiä ja antoi ratsastettavuudellaan parhaan kouluradan tähän asti. ~62% ja risat ja ollaan tyytyväisiä. Laukkalävistäjän Eki tuttuun tapaan rikkoi ihan huolella. Niin rento ja hyvä se oli lävistäjälle tullessa etten pelannut varmanpäälle ja päätin olla häiritsemättä sitä. Ei olisi kannattanut luottaa.. :DEsteosuus 90cm arv.A.2.0 oli verryttelyryhmissä, joten jouduimme odottamaan lähes kaksi tuntia esteosuuteen. Eki piti lepotauon trailerissa sillävälin. Vielä kaikki oli hyvin ja Eki vaikutti rauhalliselta ja tyytyväiseltä.
Esteverryttely oli suoraansanottuna kaaos. Hevosia oli otettu kyseiseen verryttelyryhmään aivan liikaa ja Eki kävi pahasti kierroksilla.
Hyppyaikaa ei juuri ollut, vaikka sitä myönnettiin ryhmälle enemmän kuin aiemmin luvattu 15minuuttia. Mutta parhaamme tehtiin ja sillä mennään mitä on annettu.
Starttasimme verryttelyryhmän toisena ratsukkona ja rata lähti käyntiin yllättävän hyvin. Yhden spurtin jälkeen Eki jäi kuitenkin hieman ''nokilleen'' enkä tajunnut nostaa sitä ylös tarpeeksi ennen yhdenlaukan sarjaa. Sieltä se pahamaineinen puomi pamahti alas. Hyppy oli huono.Ja taas kävelyn jälkeen lepotauko Ekille trailerissa. Kävimme kävelemässä huolella maastoradan ja tiedossa oli pari haastavaa paikkaa jossa tulisi ratsastaa 110% oikein ja saada hevonen rehellisesti avuille. Ell tarkastus suoritettiin näissä kilpailuissa esteverryttelyn ja -radan aikana eikä meille siitä huomautettavaa.
Lähdin suorittamaan maastoverryttelyä hyvin tehdyllä suunnitelmalla. Jouduin sen kuitenkin pian unohtamaan, sillä Eki oli rauhallinen ja positiivinen kaikkeen tekemiseen. Sain tulla kaikille esteillä läheltä ja kaukaa, suorassa ja vinosti. Edes kaverit eivät villiinnyttäneet ja Eki vaikutti tyytyväiseltä. Vihdoin mulla oli rauhallinen hevonen! Onko moista päivää aiemmin edes nähty..

Radalle saavuttaessa otin yhden verryttelyhypyn 1.esteelle, hyvä fiilis!
Niin hyvällä fiilarilla lähdin suorittamaan rataa, että unohdin laittaa kellon päälle. Tajusin sen vasta lähestyttäessä 3. estettä, joten annoin olla ja päätin että tavoite on vain päästä maaliin. Meillä kun on viimekaudelta 3kpl tuttarihylsyä alla.. (sen jälkeen tehty pari harrastetta osallistumisoikeuden vahvistavan tuloksen saamiseksi).
Fiilis maalissa oli aika huikea! Ei yhtään estevirhettä. Vain aikavirheitä ihanneajan alittamisesta. Sitä kun ei uskalla jarrutella kun kello ei ole päällä. Isolaukkaisella hevosella näin pienessä luokassa tämä on aika tyypillistä. Lähdimme maastokokeeseen sijalta 19 ja nousimme lopulta sijalle 17/33. Tähän ollaan tyytyväisiä! :)Kotiin päästyämme Eki oli normaali oma itsensä ja alkoi syödä karsinassa heiniä. Päätin kuitenkin vielä laittaa Ekin jaloittelemaan tarhaan ennen iltatallin tekoa.
Palatessani tallille 1,5 tunnin päästä, Eki ei ollutkaan syönyt heiniään tarhasta ja seisoi pää painuksissa keskellä tarhaa, paikassa jossa se ei normaalisti aikaansa vietä. Tässä kohtaa olen onnellinen voidessani seurata hevosieni käyttäytymistä pitkin päivää, sillä nyt havaitsin heti ettei kaikki ole kunnossa.
Portille Eki ei haettaessa tullut, eikä juuri reagoinut kutsuihin. Normaalisti kun ollaan portilla odottamassa talliin pääsyä.
Tallissa tajusin hevosen olevan lämpöä hehkuva tulipesä. Loimia pois ja soitto päivystävälle. Ei syö, ei juo, lämpöä 40,2. Eki sai nopeasti hoitoa ja tutkimusten jälkeen epämääräiseksi ja epävarmaksi  diagnoosiksi saimme ''lievä kuljetuskuume''. Letkutettiin heti ämpärillinen vettä ja tulehduskipulääkettä suoneen.
Meidän onneksi tilanne huomattiin heti ja Eki sai nopeasti parasta mahdollista hoitoa. Vointi lähti kohenemaan nopeasti eikä kyseisen yön jälkeen ole lämpöä esiintynyt. Seuraavat päivät vahdimme juomista ja juotin lämmintä pellavamössöä Ekille usean kerran päivässä. Ruoka alkoi maistua heti seuraavana päivänä. Viikon ollaan nyt kävelty ja Eki on ollut normaali villi omaitsensä. Pääsemme jatkamaan treenejä tuota pikaa :) Maanantaina käymme vielä klinikalla tarkistuttamassa takapolvet ennen kilpailukauden vauhtiin pääsyä. Sitten voimme hyvillämielin jatkaa treenejä kohti kesän päätavoitteita!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti