perjantai 11. toukokuuta 2018

11 / 2018 Kinkku nostaa tasoaan

Hitaasti mutta varmasti. Me edetään pikkuhiljaa ylöspäin. Kinkku kävi tiistaina Ypäjällä opiskelijoiden järkkäämissä 1-tason estekilpailuissa. Käytökseltään tälläkertaa melko tasainen ja fiksu! Positiivista.

Hyppäsimme nuorille hevosille avoimen 70cm -luokan arvostelulla A.1.0. Hevoset saivat verrytellä kilpailuareenalla n.20min ennen luokan alkua. Tämä järjestely auttoi paljon ja oli isoksi avuksi koulutusmielessä.
Kinkku oli areenalle saavuttaessa jännittynyt, kyttäsi estejohteita, tuomaritornia, aitoja ja muita hevosia. Hetken siellä pyörittyämme se oli jo ratsastettavissa ja hypytkin sujuivat hyvin. Intoa riitti, mutta mitään tuhmuuksia se ei edes yrittänyt tehdä. Super!

Lähdimme starttiin neljäntenä luokastamme, joten siirryimme yhteisen verryttelyn päätyttyä vielä normaalille verryttelyalueelle kävelemään.


Kinkku oli superhieno, kuten kuvista näkee. Kuskilla on tyypillinen ''kohta katapultti lähtee'' -asento ihan vaan varmuuden vuoksi 😂🙈 No.. oppia ikä kaikki, luottamus syvenee päivä päivältä :)

Kinkku teki omaksi yllätykseksenikin puhtaan suorituksen puomeja kolistelematta! Laukka oli useasti liian pitkä jätkän menohalujen vuoksi ja hypyt olivat kaukaa lähteneitä ja laakoja, mutta tässä kohtaa koulutusta tärkeintä oli vain päästä esteistä yli. Hifistellään sitten kun sen aika on.

Seuraavaksi Kinkku hyppää 70cm 367.1 Littoisissa, Hannulantallilla 20.5. :)Kinkku aloitti myös vesiharjoittelun. Homma alkoi kuivalla pressulla josta etenemme vesipressuun ja lopulta menemme oikeaan veteen. Ja tämä kaikki ihan ensin maastakäsin. Kun se sujuu, alamme harjoitella selästä käsin. Kyseisellä menetelmällä on helppo opettaa myös pitkän veden hyppääminen näin herkillä yksilöillä. Normaalia vesimattoa Kinkku onkin hypännyt jo ongelmitta. Ainoastaan tuo luonnon oma vesieste tuotti viimeksi ongelmia. Ja tämänluonteisen hevosen kimppuun ei voi hyökätä tai ns.pakottaa veteen, sillä tuloksena olisi todennäköisesti hevonen joka ei koskaan enää veteen mene. Siksi Kinkku opetetaan sen ehdoilla, jotta tuloksena on itse veteen haluava hevonen joka tykkää olla ratsastajan kanssa hommissa! :)

Mulla oli tähän video, mutta yllättäen se ei ole tänään halukas tähän ilmestymään joten palataan asiaan seuraavalla kerralla kun tekniset ongelman on selvitetty :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti