tiistai 15. toukokuuta 2018

12 / 2018 Kenttäkilpailut Ypäjä

12.5.2018 Tukki + hauta cHeidi Lammi

Eki kävi lauantaina Ypäjällä korkkaamassa ulkokenttäkauden tuttarilla (90cm).
Lähdettiin lauantaina liikkeelle kotoa hieman ennen klo8. Koulustartti oli laskettu olevan klo10 jälkeen.
Eki oli ollut kotitreeneissä mukavan rento koulurataa hiottaessa ja fiilis oli melko hyvä.
Kouluverkka oli aika jees, mulla oli itellä hyvä fiilis lähtee radalle. Eki oli avuilla, pysyi rentona eikä vastustellut. Oli selvästi tyytyväinen oloonsa.
Radalla sama toistui, kaikki meni hyvin. Hieman vetelä, mutta parempi sekin kuin jännittynyt ja vastusteleva. Keskiravin me rikoimme Ekin kompastuessa kulmassa, eikä tasapaino ollut valmis keskiaskellajiin. Siitä 'hienosti' arvosanaksi 3.
Tuomarille ei rento ja tasainen rata kuitenkaan riittänyt ja meidän prosentit jäi todella alhaisiksi. Se oli pettymys, sillä rata oli Ekin rennoimpia koskaan. Kyseinen tuomari olisi selvästi halunut nähdä vähän liikkuvampaa rataa.


Lämpötila alkoi koulukokeen jälkeen olla lähemmäs +25c, joten pidin esteverryttelyn mahdollisimman lyhyenä. Ekin herättelyä ja hyppyjen hallittavuutta. Fiilis oli vetelä.
En vaihtanut gägi-kuolainta vaan lähdin radalle normaalilla kolmipala kuolaimella ajatellen, kyllä se on niin rauhallinen että no problem! -väärässä olin, taas kerran :D
No, kyllä se nollaradan sieltä hyppeli mutta eipä selässä voinut muuta tehdä kuin ohjata ja jarruttaa. Sillämielellä todella huono ja epäsiisti rata, mutta nolla riittänee tässäkohtaa kilpailua. Pääasia ettei vauhdiltaan ottanut puomeja alas.


Huolto- ja ruokatauko ennen maasto-osuutta. Eki oli rauhallinen, pääsi pesulle sekä ruoka ja vesi maistui. Vihdoinkin, sillä Ekin kanssa on aina vähän kikkailua että sen saa kisapaikoilla juomaan. Kuskilla on aina stressiä kun lämpötilat nousee, kisapäivät on pitkiä ja hevonen kieltäytyy juomasta.
Onneksi Kinkku on tässäasiassa loistava luonteeltaan, juo aina kun vettä tarjotaan! :) 

Maastorataan tutustuminen, selvisi ettei ole se helpoin tuttarin rata. Ainakin meille pari estetehtävää olivat jo etukäteen tiedossa vaikeimmiksi paikoiksi. Että töitä maastossa tulisi riittämään. Päästiin myös tutustumaan Ypäjän uuteen vesiesteeseen joka oli toteutettu este/metsäkentän läheisyyteen.

Hokit jalkaan ja kohti maastoverryttelyä. Eki tuntui rauhalliselta ja melko varmalta etenijältä. Fiilis oli jees. Otin muutaman ylimääräisen hypyn esteille vinolla lähestymisellä varmistaakseni että Eki on oikeasti kuulolla ja tekee mitä pyydetään.

isompi Ypäjäpöytä cHeidi Lammi

Ja mikä fiilis! Eki teki siististi ja varmasti estevirheettömän maaston! <3 Uudella vedellä otettiin rauhassa, jonka vuoksi jouduttiin luokan ihanneajan yläpuolelle saaden 6 aikavirhettä. Se ei tässä kohtaa paljoa mieltä painanut sillä maasto oli aivan super. Sijoitus oli luokan puolivälin paikkeilla, siihen vaikutti suuresti nuo erittäin matalat kouluprosentit.
Kilpailu oli erittäin onnistunut kokonaisuudessaan ja me käännetään nyt katseet kohti kisaviikkoa! :)

Radan viimeinen puolikaari cLeena Kahisaari

maalisuoralla kytätään kelloa :D c Leena Kahisaari


Videot c Susan Westman

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti