keskiviikko 23. toukokuuta 2018

13 / 2018 esteet nousee, hommat etenee


Kinkku käväisi menneenä viikonloppuna Littoisissa Hannulantallilla tekemässä toisen 70cm ratansa. Kyseessä olivat 1-tason estekilpailut ja luokka-arvosteluna 367.1. Tulos ja video nähtävillä myös kisakalenteri-välilehdeltä :)
Positiivinen yllätys tästä reissusta oli ehdottomasta tämän ADHD-nuoren käyttäytyminen. Älyttömän fiksu koko reissun ajan, vaikka hälinää ja vilskettä oli kisoille tuttuun tapaan ihan riittämiin.
Oli värikästä pressutelttaa, kovaäänistä, lapsia, poneja, pieni verkka-alue jne. Nämä kaikki on Kinkulle normaalisti erittäin hyviä syitä keksiä kaikkea omaa hölmöä.

Kävin verryttelemässä Kinkun maneesissa, jossa oli mahdollisuus rauhallisempaan sileän verryttelyyn. Maneesi oli tyhjillään, joten käytin tilaisuuden hyväksi, jotta pääsen Kinkun kanssa samalle aaltopituudelle ja jätkän avuille ennen yhteiseen esteverryttelyyn siirtymistä. No prob! Jäbä oli ihan easy joten siirryin melko pian esteverryttelyyn.

Itselleni positiivinen yllätys näistä kilpailuista oli se, että vaikka kyseessä oli pienehkö seura (LitRa / kiitos hyvin sujuneista kisoista!), joilla aloittelevia ratsukoita paikalla, niin jokainen osasi toimia kilpailupaikalla! Verryttely pysyi järkevänä, ratsukot osasivat ottaa muut huomioon. Ei ollut kaahailua, hölmöilyä tai muutakaan aloitteleville tyypillisiä, kokemuksen puutteesta johtuvia käyttäytymismalleja. Ihan kuin olisi isommissa karkeloissa ollut, mutta vain pienemmällä joukolla. Rentoa ja hauskaa kisafiilistä oli mestoilla alusta loppuun! Super, Kinkku varmasti mukana jatkossakin ;)Itse rata oli melko sujuva, Kinkulla ei ollut pientäkään ajatusta olla käsijarrun kanssa hoodeilla. Eteni hyvin ja kuunteli apuja. Pientä haparointia muutamassa kaarteessa, kun ei ollut ihan tasapainoa, laukka oli päässyt pitkäksi ja kääntyminen tällöin vaikeaa. Tästä syystä yhdessä kaarteessa (tullessa esteelle nro5), tultiin aivan pystyesteen juureen ja otettiin ihan kunnon kosketus yläpuomiin saaden se alas. 4vp tältä radalta, mutta tyytyväisiä ollaan taas kokonaisuuteen! :)  Nyt täytyy treenata laukkaa, voimaa ja tasapainoa sileällä, tehdä vähän puomiharjoituksia ja lähteä hakemaan vaihteita laukan sisälle. Siitä kohti seuraavia ratoja.

Tulevalla viikolla ollaankin sitten Ypäjällä maastoesteiden parissa sekä Ekin, että Kinkun kanssa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti