maanantai 11. kesäkuuta 2012

Niin käy joskus...

Oon ymmärtäny et aika moni on jo kuullu mitä on tapahtunu..?
No jokatapaukses jouduin ambulanssil sairaalaan.
Asiat eteni jokseenkin näin..

Lähin lauantai aamulla Ellaa ratsastamaan ihan normaalisti. Olin hetken ravaillu sen kanssa ja kun keskitty kaikkeen muuhun ku siihen mitä piti ni aattelin laittaa sille sivuohjat. Sivuohjat oli paikoillaa ihan löysällä ja kiipesin selkään. Pyysin sitte eteenpäin ja se alkoi taas rempoo niit vasten mitä se on tehny aiemminki. Nyt se meni vähän rajuks ja kaatoi ittensä sitte ja no tulin tietty alas sieltä.

Siin meijän vieressä ihan oli sellanen selkäännousu mötikkä ja jäin sitä vasten ns. loukkuun kun Ella lähti nousee takasi ylös ja yllätys jäin alle. Se siis takajaloillaan ponkas mun rinnan päält seisomaa, eli kirjaimellisesti sotki mut. Valmentaja oli sitte nähny kaiken ja tuli tietty nopee apuun ja kielsi liikkumasta. En saanu happee, Ella oli sotkenu kaikki ilmat pihalle ja kun sain hetkenpäästä taas hengitettyy se oli tuskallista ja kivuliasta.

Taru soitti heti meijän äitille sitte et äkkii nopeesti kentälle ja ei menny kauaakaa ku se jo tuli. Päättivät sitte soittaa ambulanssin ja jäätiin sitä venailee. Sain sadeloimen tallista päälle ku sato vettä ja käskin vaa hakee Suvin paikalle.

Ambulanssi tuli hetkenpääst, samoin mediheli laskeutu kentälle. Hippansen hiekkamyrskyn sai aikaseks..
Siin ne sitte aikansa tutki ja päätti nostaa mut ampulanssii niskatuen kera.

Matkal sairaalaa sain heti tipan kätee ja ensiavus ne tutki lisää ja vei mut röntgenii. Kuvat ei sit ollu ihan okei ja jouduin jäämään sinne. Mut kuljetettii peräkärrys sellast tunnelii pitki lasten kirurgisel osastol ja sinne sitte jäin.

Joku ilmarinta ja repeämä/reikä mun keuhois on ja kylkiluit murtunu tai jotenki ainaki liikahtanu.
Ensiavun kuvis se oli ollu 5mm, illalla otetuis kuvis suurentunu jo 2.5cm:seksi mikä oli pikkune huoleaihe.

Yö sii sit letkuis kii ja aamul uusiin kuviin. Pienentyny 1,9cm:seksi joten pääsin sitte kotiin lepäilee.
Nyt viikko liikuntakieltoo, ja ehdoton ratsastuskielto ja pariin päivään ei minkäänlaista rasitusta. 

Täst voi päätellä et kuolen tääl tylsyyteen.. onneks Suvi ihanarakasparas piti mulle koko illan seuraa ja oli aamulla laittanu töihin lähtiessään meijän postilaatikkoon pari leffaa :))) kiitos Suvi!<3

Ja perjantaina mennää kontrolli kuville, et katotaa sit jatkuuks mun sairasloma vai pääsenkö jo liikkumaa :)


SAA TULLA PITÄMÄÄN MULLE SEURAA! :)


Vinja jäi nyt sitte siitokseen. Siit ei koskaan tuu enää käyttöponii... :'(
Vietiin se eilen illalla orin luo. Pin Rock's Black Velvet on musta hieno ori.
TÄÄLTÄ löytyy Velvetistä lisää, käykää kattomassa :)

Nyt tallissa seisoo siis toistaiseksi vain Ella ja Pampula, mitkä lomailee ainaki niin kauan ku minäki..
Ellan suu on aika kipee, ei vielä tiietä mitä sillä siellä on, ku sivuohjat tosiaa hajos ku se repi itteää..

Nyt toivotaa vaa kaikil paranemist ja parast ja sillee.. :)
Elämä jatkuu..



Sometimes when i say ''i'm okay'', i want someone to look me in the eyes, hugh me tight and say ''i know, you're not''





4 kommenttia:

  1. Mikä Vinjalle on tullut, ettekö juuri käyneet kisoissa yms? ;o Ja miksi oot jonkun tommosen hevosen ostanut, jos et pärjää sillä?:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistat varmaan ku kaaduttiin Vinjan kanssa Kaarinan kisoissa? Silloin oletettavasti oikean etujalan jänne, joka kiinnittyy kavioluuhun, repäissyt sille luunsirun jalkaan. Sen jälkeen kilpailtiin kyllä, koska poni oli oireeton, eikä ontunut vaan oli ihan normaali. Valmentaja vaan kerran treeneissä alkuverkan aikana sanoi ettei ponin liikkeet näytä ihan puhtailta ja sitte sitä alettiin tutkimaan. Luunsiru pitäisi poistaa tähystysleikkauksella mikä on järjetöntä tuon ikäisellä ponilla joten vaihtoehtoja oli vain kaksi; lopetus tai astutus..

      Ja Ellan tosiaan ostin uudeksi kisahepaksi. Ella on vasta kolme, ja mulle tultaessaan sillä ei ollut ratsastettu. Koulutan sen siis itse ja nuori hevonen voi keksiä mitä tahansa ja koska tahansa. Hevosen käyttäytymistä ei voi ennustaa. Itse olen typerä ratsastaessani ja kouluttaessani nuorta hevosta ilman turvaliiviä.

      Poista
  2. kauheeta! onneks ei sit mitää pahempaa kuitenkaa sulle tapahtunu! onks toi ella vähä jukuripää? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähemmälläkin olisin voinut selvitä, ku oisin sen turvaliivin laittanu.. :) En mä sitä mitenkää jukuripääks sanois.. nuori joka ei osaa ja ymmärrä mitä pyydetään, ja siksi protestoi. Mun pitäis ite olla enemmän sille tukena ja auttaa sitä rauhallisemmin eteenpäin.

      Poista