sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Vuonna 85!Oltiin eilen illalla 22.50 näytöksessä kattomassa Vuonna 85. Oli tosi hyvä, tykkäsin!♥ Tuli niin ikävä kesää ja kaikkea. Ja ihania 80-luvun kappaleita leffa täynnä, mukana mm. Pate Mustajärvi!  ''On vuosi kahdeksanviis, kauan on aikaa siis...'' Suosittelen, kannattaa mennä katsomaan :) 

''Tarina Lokomon duunareista, värikkäästä kaveriporukasta, jota unelmat ja kyltymätön elämänjano vievät keskellä vauhdikasta vuosikymmentä. Tommi Turmiola törmää elämänsä rakkauteen Karoliinaan kesäisellä Pyynikin rannalla Tampereella. Yhteisen yön jälkeen heidän tiensä eroavat Karoliinan lähtiessä viettämään festarikesää. Tommi päättää hylätä entisen elämänsä konepajalla sekä tyttöystävänsä Ellun ja lähtee Datsun 100-A:n turvin etsimään suurta rakkauttaan suvisesta Suomesta, oppaanaan vain muutama tiekarttaan kajaalilla piirretty viiva. Kiihkeä etsintä vie Tommin lopulta Tukholmaan saakka.

Lokomolta lopputilin ottanut Palle perustaa ravintolan, jonka lavalla juuri kitaran ostanut Mauno haaveilee soittavansa. Sorvin ääressä yhä jatkavat Ruba, Iso G ja Tapparan mies unelmoivat nelostuopista heti, kun kellokorttikone vain antaa armon. Maunon ja Ellun isä, Komisario Peppone, yrittää pitää Tampereen kadut puhtaina rikoksista, kummastellen vakaan nokialaisen kumitehtaan kummallista päähänpistoa, sekoittaa selvä bisnes johonkin mukana raahattavien puhelimien kanssa puuhasteluun. Eräänä marraskuisena yönä Tommi palaa takaisin Tampereelle ja löytää vihdoin kaipuunsa kohteen Karoliinan, mutta liian myöhään. Karoliina on mennyt yhteen Tommin parhaan ystävän Pallen kanssa ja Tommille on varattu vain bestmanin rooli heidän häissään.

Voiko onni olla olkatoppauksia suurempi, vai onko Tommilla vielä toivoa? Ihmiskohtalot kiertyvät yhteen neljäntoista päivän ja yön aikana, kunnes seuraava yö onkin jo se, joka saapuu päälle lailla pommikonelaivueen... Vuonna 85 on tarina ystävyydestä, intohimosta, petoksesta, rakkaudesta, Lokomon duunareista ja hauskanpidosta. Juice Leskisen, Popedan ja Eppu Normaalin sävelet vievät meidät vuosikymmenelle, jolloin kuumaa kesää pidempi oli vain takatukka. Elokuva pohjautuu samannimiseen musikaaliin, joka on Suomen teatterihistorian katsotuin kotimainen musikaalikantaesitys. Tätä kirjoitettaessa sen on nähnyt yli 250.000 katsojaa.''


Ellan kanssa keskusteltiin eilen vähän kovemmin ottein, kun ei hyvällä mene perille niin pakko on yrittää sitten pahalla. Neidille ketju suuhun ja kerrottiin hälle mikä oikein ihminen ja miten sitä kuuluu kunnioittaa. Nyt näyttää jo paremmalta, ei enää uskalla tehdä temppujaan.. ainakaan toistaiseksi. Hyvällä tottakai jatketaan, jos nyt kerran kovat otteet vaikka olisivat hälle riittäneet kertomaan että hän ei ole tän paikan boss. Treeniä lisää ja k-ä-r-s-i-v-ä-l-l-i-s-y-y-t-t-ä tottakai. Yritetään tästä taas jatkaa :) 

Niin ja onnea kaikille lähihoitajille ja lähihoitajiksi opiskeleville, tänään on kansallinen lähihoitajapäivä! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti