sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Kesä tule jo♥

Viime keskiviikkona Lele pääsi taas harjoittelemaan hyppäämistä. Taru piti estevalmennuksen TS Ratun maneesissa. Yksittäisiä tehtäviä 70-80cm korkeudella sujui vaihtelevasti. Tottakai, Lelehän ei oo ennen oikeastaan hypännyt, ni homman hoksaamiseen menee aikansa. Kuitenkin jos en jättänyt Leleä yksin, vaan olin itse kokoajan tilanteen tasalla niin homma sujui todella hyvin :) Lopuksi hypättiin taas rataa muutaman kerran ja radalla oli sitten jo ihan 90cm esteitä jotka ylittyi helposti! Hieno Lele♥ Koppiin meni molemmilla lastauskerroilla suoraan, vaikka viime kerralla olikin ongelmia.

Torstaina huomasin että harjatessa Leleä, että se arkoo ristiselkäänsä. Heti tietenkin paniikki että mitä ihmettä nyt. Ratsastettaessa ei reagoinut oikeastaan mitenkään. Kävin siis kävelemässä ja vähän avaamassa lihaksia hyppytunnin jäljiltä. Kotona tutkittiin satula ja todettiin että olisi sopivanmpi kun olisi enemmän massaa, mutta ei sen pitäisi tälläkään hetkellä kipua aiheuttaa.

Tutkittiin vähän selkää ja todettiin että kipu on enemmän pepun päälisissä lihaksissa ja siihenhän syy löytyy helposti. Kun ei hevosella ole kunnon lihaksia ja ollut rankkoja treenejä mm. hyppyvalmennukset niin ihmekös jos lihakset tulee kipeäksi. Nyt on pari päivää menty kevyesti ja pidetty lihakset lämpiminä ja linimentti on ollut iso apu. Alkaa olla jo täysin kivuton, kylmillä ilmoilla vaatii tosin vähän pidemmän alkuverkan että työskentelyssä ei mene aikaa jäykkyyden pehmittämiseen. Normaaliin päin siis! :)

Paistattelua kevätauringossa♥ Sais se kesä tulla jo!

Pampula on ollut ahkerassa liikutuksessa. Hän on toiminut kiltisti talutusratsuna, kärryponina, esteponina ja valitettavasti myös ihmislinkona...

Poni lähdössä pienen kuskin kanssa kärryajelulle :)

Lauantaina oli ihana ilma! Käytiin Pampulan kanssa n.8km lenkillä.

Minä itse ratsastin Pampulalla viimeviikolla xd. Oli melkoista menoa, olin tulla alas moneen kertaan kun poni vaan pukitteli :D No, en mä muuten, mutta olin saanut facebookissa haasteen ja toteutin sen Pampulan kanssa kun Vinja on ollut viimeaikoina hieman villi :D.

Linda sitten ratsasti ponin kunnolla mun jälkeen että pukit ja sellaiset jää sitten pois. Alkuun menikin hyvin, kunnes poni päätti ampua kentän toisesta päästä portille ja kuski jäi sitten puoleen väliin... jalkaansa sai mustelman kun jäi ponin alle ja poni astui päälle :/ Ei onneksi mitään vakavaa :)

Tänään lähden kaverin poneja hoitamaan TS Ratun seuraeste kisoihin, siellä meneekin sitten aikansa ni täytyy käydä Lele liikuttamassa nyt heti ennen lähtöä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti