keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

pieniä ongelmia..

Lelen kanssa on nyt ollut pieniä murheita. Hän on kyllä käyttäytynyt mallikelpoisesti, mutta ilmeisesti lihakset ovat nyt kovasti rasittuneet. Viimeisen estevalmennuksen jälkeen seuraavana päivänä Lele aristi ristiselkää sieltä painaessa. Enemmän kuitenkin pepun puolelta, eli selkeesti lihakset kipeät, ei itse selkä.
Satula katsottiin toki heti että on edelleen sopivan mallinen vaikka neiti onkin laihtunut melkoisesti. Hän on tällä hetkellä lihotuskuurilla. Linimentillä selkä tuli taas normaaliksi ja missään kohtaa tämä ei kuitenkaan vielä vaikuttanut ratsastuksessa.
Pidettiin kevyempää, maastoiltiin paljon eikä kentällä haettu niin koottua vaan lähinnä hyvää mieltä ja avut läpi joka askellajissa. Kaikki oli taas kunnossa ja taas mentiin vähän rankemman treenin mukaan pari päivää kunnes totesin selän aristavan taas. Linimenttiä, selkä lämpimänä ja paljon kävelyä sekä pitkät alkuverryttelyt ennen treeniä.


Eilen selkä/takapää oli enemmän kipeä, ravissa kompuroitiin ja laukasta ei tullut mitään. Kävelin siis ja jätin muun työskentelyn. Käytiin tunnin käynti lenkki maastossa, ja Lele oli innoissaan.
Tänään selkä oli ennen liikkeelle lähtöä melko normaali, vain pientä reagointia. Ratsastaessa neiti oli hirmu hyvä! Yritin ehtiä kentälle ennen estevalkkulaisia että saadaan olla rauhassa mutta tietenkin satuin melko samaan aikaan. Alkuun unelma, rauhallinen ja kuuliainen. Kunnes... estevalkkulaisille alettiin rakentaa esteitä niin Lele syttyi! Kaikki liike oli ylöspäin, isoa ja kevyttä ravia, laukassa vauhti miljoona ja ihan menossa esteille :D Hän selvästi halusi hyppäämään. Pikku hiljaa rauhoittui ja päästiin jatkamaan työskentelyä. Ei ollut enää niin maataviistävät liikkeet, vaan hän oli kevyt ja ilmava :)  Laukassa sain myös tuntea Lelen köyrypukit.

Onneksi pelleilyt jäivät vähäiseksi ja päästiin lähtemään kotiin. Metsän kautta kävellen ja nauttien auringosta ja ihanasta ilmasta.
Kotona huomasin jalkoja tarkastaessani että etujalassa on suojan alla pieni haava... Miten on mahdollista että suojat ja buutsit jalassa onnistuu saamaan haavan nimenomaan suojan alle?
Mielestäni jalassa ei ollut vanhaa rupea tai mitään mikä olisi sen voinut aiheuttaa, mutta pieni hokin vetämältä pintanaarmulta näytti. Betadinea haavaan ja linimenttiä selkään.

Estevalkun jätin suosiolla tänään väliin, mutta huomenna mennään Tarun kouluvalmennukseen :)

Oletan / ja toivon syvästi että selän aristuksen johtuvat vain lihasköyhyydestä. Nyt lihakset on koko ajan kunnolla töissä niin varmasti on maitohapoilla ja krampissa. Hierontaa, linimenttiä ja lämpöä, niillä luulisi saavan kaiken kuntoon :)  Ja mitä etujalkoihin tulee, pintelit pelastaa asian ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti