tiistai 12. huhtikuuta 2016

Kinkku klinikalla

Tiistaina olimme Kinkun kanssa klinikalla hakemassa selitystä oireisiin.
Aloitettiin rutiinitarkastuksen jälkeen mahantähystyksellä poissulkeaksemme mahahaavan mahdollisuuden.  Vatsa kunnossa, todella siistiä. Oli muuten jännä seurata vierestä matkaa suolistoa pitkin mahaan.

Siirryimme hammashoitoon. Purennan optimointi, piikkien poisto ja hampaiden tarkastus. Lisäksi poistimme molemmat sudenhampaat jotka olivat kasvaneet valtavan kokoisiksi! Eläinlääkärin mukaan ne olivat suurimmat mitä he ovat poistaneet. Normaalisti ne ovat kolmannes siitä mitä Kinkulla oli.

Siinä vähän vertauskuvaa Kinkun sudenhampaiden koosta. Melko miehekkäät..


Hammaslääkärin jälkeen matka jatkui kohti röntgen huonetta jossa otettiin hiekkaröntgen. Kinkkuhan syö heinänsä renkaan sisältä, mutta maasta (renkaassa ei ole pohjaa), sekä kaivelee juuria tarhan reunoilta.
Hiekkaa ei kuitenkaan löytynyt kuin minimaalinen määrä (6,5x4cm) joka tuskin aiheuttaa ongelmaa. Kuitenkin psylliumkuurin senkin hiekan poistamiseksi saimme.

Lähdimme sitten kotiin sillä juuri nyt ei ole mitään tutkittavaa millä voisimme oireet selittää. Kotona keräämme 3pv lantanäytteet ja lähetämme labraan. Josko kuitenkin säännöllisesti madotetulla olisikin nuoresta iästä johtuen suolinkaisia tai matojen munia? Jos tuloksissa ei ole mitään merkittävää, on mahdollista ottaa laajat verikokeet joista saattaa selvitä enemmän.

Nyt ollaan siis psylliumkuurilla, viikon kuolainlevossa hampaiden poiston vuoksi ja eletään normaalia elämää jos tilanne ei muutu. Kinkku on elämää täynnä eikä vaikuta hetkeäkään siltä että jokin vaivaisi.<3Ei tarvitse hypätä 150cm esteitä, ei tarvitse suorittaa GP'tä. Tässä on pala kultaa, arvokkaampaa kuin mikään muu. Riittää kun olet siinä <3
Kopio emästään, tärkeimmästä mitä ikinä olen päästänyt pois. Luottamus jota ei voi missään mitata<3
2 kommenttia:

  1. Ootko kokeillu syöttää slowfeeding verkosta jos temppuilee tylsyyttään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En usko slowfeedingin tuovan ratkaisua ongelmaan. Heinää on naaman edessä aina saatavilla ja syökin silloin kun itseä huvittaa. Tylsyyteenhän oireet on tähän asti laitettu, mutta jos hevonen tylsyyttään potkii seinään lommoja ja kaltereita poikki niin kuulostaa hassulta. Omaan silmään hevonen on potkiessaan tuskainen. Jos lantanäytteestä ja mahdollisista verkokeista ei selviä mitään niin kyseessä todennäköisesti on opittu tapa.

      Poista