maanantai 18. huhtikuuta 2016

We are the champions

Lauantaina käytiin hyppäämässä Paimiossa 1-tason estekisoissa
100cm AM5 & 110cm A.2.0

Eki oli metrin verkassa todella rento ja esteille tultiin helposti pienellä laukalla lähelle. Kaukaa oli jopa vaikea lähettää. Hevonen odotti apuja ja oli kuulolla. Ajattelin että no jopas, josko alkaa tämäkin rauhoittua. Toisin kävi.. radalle mentäessä tunsin Ekin keräävän itsensä kasaan ja lyhensin ohjia.
Edellistä ratsukkoa väistäessämme Eki keräili ensimmäisiä laukka-askelia lähes paikoillaan. Lähtömerkin saatuamme se olikin menoa se. Eki painoi esteille puoltamiljoonaa eikä mulla juuri selässä sanottavaa. Ennen esteitä sain vähän laukkaa lyhennettyä mutta joka esteen jälkeinen kaahaaminen vaikeutti teiden ratsastamista. Rata ei ollut sitä mitä oltiin lähdetty tekemään.

Perusradan viimeisenä odotti pystyeste suhteutetulla kaarevalla uralla ja siihen tultiin hitusen liian kovaa ja takaset ottivat puomin alas. Emme päässeet korotetulle uusinta kierrokselle.
Itse jäin miettimään ja pohtimaan rataa, hevosenhoitajan lähtiessä kävelyttämään Ekiä.


110cm verryttelyssä otin lähinnä askellajit läpi ja pari hyvää hyppyä ja lopun Eki sai kävellä.
Hevonen tuntui hyvältä ja lähdin rennolla fiiliksellä radalle. Tarkoituksena oli ratsastaa siisti rata, varsinkin ensimmäisen ei niin siistin radan jälkeen.
Pysty, okseri, pysty, pysty, okseri, pysty-pysty yhdenlaukan sarja, okseri, pysty ja radan viimeisenä trippeli. Kuinka ollakkaan; Eki odotti, kuunteli ja antoi mun jopa ratsastaa radalla. Puolessa välissä rataa, erään pystyn jälkeen Eki tosin päätti heittää elämää isomman pukin (jonka takia mulla on selkä vieläkin jumissa..). Rata jatkui pukittelusta huolimatta ja jokainen puomi pysyi kannattimillaan.
0vp ihan suhteellisen hyvällä ajalla siihen nähden että me ei kaahattu, eikä oikaistu vaikka aikaratsastusluokasta olikin kyse. Ja sitten se tuhoton tulosten seuranta, puhtaiden ratojen aikojen kuuntelu kun tajuat ratsastaneesi luokan johtoon. Kerta toisensa jälkeen ratsukot kolistelevat puomeja alas tai tulevat hylätyiksi.
Sieltä se tuli; luokkavoitto!


Voittajan on helppo hymyillä! :)

Videota 110cm radasta on tulossa alkuviikolla kun kuvaaja saa sen editoitua valmiiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti