torstai 14. huhtikuuta 2016

Ruokintaa ja estevalmennusta

Melkoinen työ oli saada nämä kaksi syömään psylliumia.. Ennen olen käyttänyt Pampulan kanssa Psyllium siemeniä joita se ei juuri syönyt vaan ne on aina ponille kädestä pitäen syötetty.
Päätin siis kokeilla Psyllium siemenistä tehtyä jauhetta, kun tiesin että Kinkulle tän syöttämisestä saattaa tulla ongelma.
Omaksi onnekseni Kinkku syö oman psylliumpuuronsa kun sen jättää melkein juotavan löysäksi. 10L ruokapuuroa uppoaa yön aikana. Pampula onkin oma lukunsa.. ahne, kaiken löytämänsä syövä shetlanninponi ei syö psylliumia sekoitettuna mihinkään. On kokeiltu leipä- ja porkkanaraasteet, kaurat, myslit, leseet. Selvästi päättänyt tätä tavaraa olla syömättä. Vielä mä jotain keksin :D

Kinkku vaihtoi karsinaa rauhallisempaan osaan tallissa ja omaan silmään olisi levollisempi. Vielä ollut oma itsensä, eikä ole potkinut lainkaan.


Ja mitä tulee etevalmennukseen, päätimme hypätä ulkona. Teki meille Ekin kanssa todella hyvää. On ihan erilaista hypätä ulkona, kuin maneesissa. Alku aina hankalaa, Ekillä oli virtaa todella paljon. Alkuverryttely meni siihen kun väsytimme sitä pienillä esteillä ja paljolla laukalla. Kun saatiin kuulo päälle, alettiin hypätä tehtäviä ja lopulta rataa.
Video yhdestä radasta, kuski kun muistaa vaan ratsastaa.. ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti