lauantai 8. heinäkuuta 2017

L-S aluejoukkuemestaruus 2017

Henkilön Janette Sjöberg kuva.

Jepjepjep uskokaa pois, me oltiin Ekin kanssa taas kouluaitojen sisällä! Tästä alkaa olla tullut jo pieni tapa.. ;)
8.7 otimme seuramme Kaarinan Kenttäratsastajien toimesta osaa Lounais-Suomen koulu aluejoukkuemestaruuteen. Junnut ja ponikuskit menivät helppoa Beetä, meille muille avoin oli helppoA. Meidän joukkueemme koostui esteratsukoista, ja joukkuekoko kutistui matkan varrella 3 ratsukkoon. Silti se riitti hienosti pronssille!

Epäröin hetken suostua mukaan joukkueeseen, mutta valmentajan rohkaisun jälkeen lähdin mukaan. Ohjelma oli vaikea, kyseessä siis FEI lasten henk.koht.ohjelma 2015, joten rata oli lähinnä koottuja askellajeja, keskiaskellajeja, vastalaukkoja ja takaosakäännöksiä. Perinteisessä harjoitusravissa tultiin vain alku- ja lopputervehdykseen.

Eki tuntui verryttelyssä pelottavan hyvältä, ensimmäinen kilpailu kanget suussa, eikä valmentaja ollut mukana. Olin siis yksin. Päätökset ja tapa ratkaista tehtävät, olivat täysin mun harkinnassa ja vastuulla.

Radalla näppäränä esteratsastajana lävistäjän keskiravia kevensin. Ehdin puoleen väliin kunnes vihellettiin peli poikki. Yllätys, tuomari pyysi saman alhaalla istuen.. kuinka voikaan tehdä emämokan :D
No eipä siinä, rata jatkui. Yllätyksekseni vastalaukat olivat ehjiä, joskaan laukka ei jaksanut ihan pyöriä. Pienempi paha verrattuna siihen että olisin ratsastanut näyttävää laukkaa ja rikkonut vatsalaukat vaihdoilla.
Prosentit eivät päätä huimaa, kahden tuomarin keskiarvona 57,500%. Huomattava parannus toki, viime vuonna alla 1kpl heA josta vain 54%. Kanget debytoitu nyt myös kilpailuihin ja rata oli vaikea FEI. Nyt vain kohti uusia kouluratoja! :)

Molemmilta tuomareilta kommentteja tyylillä ''näyttävä ratsukko, mutta vielä keskeneräinen'', ''vaatimaton, mutta rikkeetön esitys'' ja ''ratsasta tiet huolellisemmin, valmistele tehtävät''. Eli nyt vain lisää treeniä <3
Kuvia suorituksesta, sekä tuomarikommentit myöhemmässä julkaisussa. Sunnuntaina hypätään Metsämäen nurmella 100cm sekä 115cm, palaamme siis pian :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti