sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Akut tyhjänä

Tänään aamu alkoi aikaisin. Ennen seitsemää ruokkimaan omat hepat ja siitä suoraan naapuriin valmentajan tallille. Olin siis luvannut hoitaa aamutallin tänään muiden ollessa Ypäjällä valmennuksessa.
Hepoille väkirehut ja vettä, heinien jako ulos ja siitä tarhaamaan. Pihattohevosten vesien sulatus ja täyttö ja karsinoiden siivous.
Ja eikun ratsastamaan ensimmäinen. Svedu oli alkuun reipas liikkumaan, mutta tahmea avuille. Väistöt ei sujunut mitenkään päin ja laukan pyörittäminenkään ei tuntunut häntä huvittavan. Töitä siinä sai tehdä että ponin sai avuille.
Kun poni oli jokseenkin kuulolla, siirryin pellolle ratsastamaan. Ensin vähän kontrolliharjoituksia jonka jälkeen päästin isompaan raviin ja lopuksi isoon laukkaan. Ei kaahaamista, vain vähän irroittelua :)

Svedu kuivumaan karsinaan, ruoat nenän eteen ja seuraavaa ratsua hakemaan.
Olin lupautunut hoitamaan ystävän pari hevosta viikonlopun ajan. Piia oli eilen virkeä mutta hyvä ratsastaa. Tänään sitten kaikkea muuta... Kokosi itseään herkästi liikaa varsinkin lyhyessä laukassa, siitä vaihteli laukkoja ja kun sekosi jaloissaan, alkoi pukittelu ja loikkiminen. Ja sama uudelleen. Hetken sain rauhalliseksi ja taas alkoi ylimääräinen kiukuttelu joko pohjetta vastaan tai muuten vaan kiukutellen.

Töitä, töitä, töitä ja töitä... pitkän, yli tunnin kestäneen työskentelyn tuloksena alla oli vihdoin suurinpirtein rento ja rauhallinen, avuilla oleva hevonen. Hiki oli.. molemmilla :D

Piialle ruokaa, Svedu ulos. Seuraava kaviokas...  Sipsu on nuori vasta, eli ei selästä työskentelyä. Käytiin kentällä kävelemässä, metsälenkillä kiipeilemässä ja tallissa hääräiltiin. Juotto, ruoat ja takaisin ulos. Myös Piia pääsi syötyään takaisin tarhaan.

Ja takaisin kotitallille. Vinja pääsi ulos puolilta päivin, sai oleskella vaan tarhassa. Pampula pääsi päiväksi isompaan karsinaan, kun en viitsinyt enää jäädä tarhailua vahtimaan. Kinkun kanssa hääräilin yhtä ja toista tallissa. Oli kovin rauhallinen ja yhteistyöhaluinen kaikin puolin :)
Karsinoiden siivous ja päiväheinien jako.

Lähdin sitten vielä lasten kanssa luistelemaan läheisen koulun kentälle, mut se oli melkoinen virhe.. mulla on niin akut tyhjänä tän päivän jäljiltä et huhhuh.. ei vaan jaksa enää yhtään mitään :D
Vielä kun iltatallin käy tekemässä ni pääsee nukkumaan ja huomenna onneksi vasta iltavuoroon!

Kuvassa Svedun kanssa pellolla aamulla :) Hieno ilma oli! n.-14, ei tuulenvirettäkään ja kaunis aurinko♥
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti