tiistai 7. huhtikuuta 2015

2-tason estekisat SALO

Baban kanssa oltiin pääsiäismaanantaina korkkaamassa kisakausi Salon ratsastusseuran 2-tason kilpailuilla. Olin ilmoittautunut vain 1-tason luokkaan 80cm arv.367.1 kun neidillä ei kovastikaan kisakokemusta ole.
Verkassa vedettiin hypyt taas Baban tyyliin kovaa ja korkealta niin että kuskilla on työn ja tuskan takana pysyä kyydissä.

Rata oli maneesissa ja olin jo henkisesti valmistautunut Baban kärsivän eroahdistuksesta verkkaporukkaan ja ettei menisi lähellekkään katsomopäätyä. Kyllä se sinne jotenkuten meni, mutta keskittyminen ei ollut enää radassa.
Tamma kuitenkin yllätti positiivisesti ja hyppäsi tuplanollan!! Jännittihän se paljon eikä rata todellakaan ollut tasainen. Mutta tavoitteena kun oli pysyä vain kyydissä niin ylittyihän ne tavoitteet reilusti :D Luokassa hyppäsi 19 ratsukkoa ja meidän nollatulos riitti 10.sijaan ilman minäänlaista uusintaratsastusta, ihan huippua! (luokassa sijoittui 6 ratsukkoa).

Siinä sitten valmentajan rohkaisemana/kehoittamana jälki-ilmoittauduin myös 2-tason 90cm:iin.
En ottanut verkkahyppyjä ollenkaan, vähän ravia ja laukkaa että pysyy lihakset lämpimänä.
Maneesissa kaikki lähti hyvin käyntiin, ylitettiin hienosti ensimmäinen ja toinen este. Kolmantena oli sitten sininen laine-okseri aivan katsomopäädyssä ja hyppysuunta kohti katsomoa. Siihenhän neiti sitten laittoi stopin, lopullisesti. Niin pitkälle ei neidin psyyke kestänyt :D Okei, Baba ei ole kokenut, ei nähnyt paljoa erikoisesteitä ja katsomopäätyhän on aina pelottava. En ole siihen pettynyt, lisää treeniä vaan :)

Verryttelyssä Baba oli yllättävän fiksusti, temppujakin kyllä teki. Ja jännitystä nyt ei saa pois kun rutiinilla ja kokemuksilla.


Kyllä tässä vaiheessa hyppyä vielä kykenee olemaan mukana, vaikka korkealla käydäänkin ja pyöreällä selällä...

....MUTTA! Tässä kohdin ei enää ole ollenkaan niin mukavaa olla kyydissä. Nautinto ei ole huipussaan :D
Tosissaan tää verkkaokseri ei ollut edes sitä 80cm.. Ei muuten ihan heti keräillä puomeja matkaan ;)

Videokin radasta on, mutta kiitos Youtuben en saanut sitä nettiin asti ladattua. Ehkä vielä jonain päivänä..
Seuraavaksi Artukainen 2-taso.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti