lauantai 17. lokakuuta 2015

Lapsen kanssa lenkillä

Perjantaina kävin Kinkun kanssa lenkillä lähimaastossa. Suurimmaksi osaksi mentiin tietä pitkin, kohdattiin autoja, lapsia ja muutama puskasta lentoon lähtenyt lintu. Kinkku otti kaiken tosi hyvin, ei sinkoillut tai hyppinyt minnekkään. Lähinnä säpsähti tai jäi paikoilleen tuijottamaan.

Jäbä oli normaalista poiketen hieman diesel-mallia, liekö väsynyt stressistä, tai muuten vaan oli vähän veto pois. Pyrki kulkemaan mun selän takana, joten kuolainpaineen harjoittelu ei onnistunut kun ei moottori ollu selvästikään toiminnassa.

Keskityttiin harjoittelemaan paikoillaan oloa ja jalkojen siirtämistä. Jalat siirtyi yllättävän nopeasti, lähinnä taaksepäin tai parkkeerausharjoituksissa takaisin omalle paikallee.
Itse joudun edelleen keskittymään toden teolla siihen etten nosta päätä ylös maasta jos jalat pysyvät paikoillaan. Mini painotti valmennuksessa erityisesti sitä, kun harjoitellaan paikoillaan seisomista, että jos jalat pysyy paikoillaan, ei ole mitään merkitystä onko turpa maassa, taivaassa tai missä tahansa.

Ravi siirtymisiin olen todella tyytyväinen! Raipan käytiin pohkeen paikalle, ja Kinkku seurasi mun kättä ja siiryi hienosti raviin vaikka itse edelleen kävelin. Niin ylpeä, kun jokin asia onnistuu hyvin!!
Tässäkin itselle keskittymistä ettei tule maiskutettua..... ääniavut pois kun opetellaan pohkeen merkitystä liikkeelle lähtöön.

Niin oli piilossa selän takana. Uskalsi sentään kurkata sieltä ;)

Lapsihevonen oli siis erittäin hieno<3

Seuraavaksi olis tarkoitus totuttaa Kinkkua yksinoloon. Lähinnä kun Pampulan kanssa lähdetään lenkille, että Kinkku jäisi yksin tarhailemaan ilman suurempaa riehumista. Tähän mennessä meillä on siis tallissa ollut se 3-4 hevosta eli ei ole ollut tilanteita että joku jäisi missään kohtaa yksin. Tai jos onkin, se on ollut Pampula joka juuri reagoi yksinoloon :)

Harkinnassa toteuttaa kysymyspostaus, joten jos mielessä kysyttävää niin kysymyksiä voi alkaa laitella täällä, s-postilla tai facebookissa :) Postaus siis toteutetaan mikäli kysymyksiä tulee järkevä määrä :)

2 kommenttia:

  1. Kiva blogi :) Ilmoittaudun lukijaksi. Mun ja kokemattoman arabipojan elämää Espanjassa voi seurailla täällä jos kiinnostaa; http://yhdessaoppien.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kris, hienoa :)
      Kävin kurkkaamassa ja kuulostaa mielenkiintoiselta! Luonnolliset hevostaidot on aina kiinnostanut, mutta ei ole tullut perehdyttyä niinhin ihan perinpohjaisesti. Luin postauksesi ''paine hevosen koulutuksessa'' ajatuksella, ja alan ymmärtää. Itsellä Kinkun kanssa juurikin tätä painotettu maastakäsin valmennuksissa. Taidan jäädä seurailemaan :)

      Poista