torstai 22. lokakuuta 2015

rodeoleikkejä

Kylläpäs Kinkku temput keksi tänään kun muistuteltiin mieleen vanhoja juttuja.
Päivän olivat Pampulan kanssa ulkona sadeloimet päällä jatkuvassa tihkusateessa näyttäen jopa viihtyvän. Klo 17 lähin ottamaan sisälle ja siinä samassa otettiin Kinkun kanssa parit harjoitukset.
(Videota on tulossa, kunhan saan kamerasta ulos ja vähän lisämatskua!)

Karsinassa kiinni seisominen on ihan fine ja Kinkku on rento ja rauhallinen siinä. Päätin laittaa vaihteeksi ulkoseinään kiinni. Harjailin siinä, Kinkku oli vähän levoton ja jännittynyt joten taputtelin paljon enkä vaatinut mitään. Jalat nousi hyvin, joskaan ei malttanut takasia ylhäällä pitää.
Suojat edelleen fine, ei nostellut tmv, oli ihan kuin olisivat aina jalassa olleet.
Jotain kuitenkin ympärillä tapahtui ja Kinkku otti pienen vetopaniikin. Rauhoittui nopeasti, ei repinyt itseään irti ja tuli rauhassa takaisin löysälle narulle. Luultavasti vain pelästyi jotain, ja löysällä vetosolmulla saan reagoitua nopeasti ja saan sen myös heti irti jos on tarve.

Kun Kinkku rauhoittui ja kaikki meni hyvin, päätin palata karsinaan jossa sen on helppo olla. On totta että karsina on hevosen turva- ja lepopaikka jossa kaikki ylimääräinen häärääminen pitäisi jättää pois. Itse kuitenkin koen sen olevan hyvä harjoittelu paikka herkälle nuorelle joka kokee kaiken olevan hyvin siellä.
Palasimme kesän jäljiltä satulaan. Nuuhki siinä hetken ennen kuin nostin selkään. Kaikki ok, edelleen rento nuori satulan alla. Kiinnitin satulavyön varovasti sillä se oli ensimmäisillä kerroilla Kinkulle kenguruloikkia aiheuttava juttu. Nyt kaikki meni hyvin ja päätin kiristää vielä vähän (jonka teen yleensä vasta ulkona tietyistä syistä..) Noh, niin siinä kävi että vyö oli kireä ja ehdin narun seinästä irroittaa kun Kinkku otti ja lähti! Siinä on kivaa olla karsinassa keulivan pukittelevan hyppivän pomppivan potkivan nuoren seassa... oma moka, myönnetään, ei olisi pitänyt sitä vyötä ennen taluttelua kiristää.

-->Tilanne ohi, lähdettiin ulos kävelemään. Tuulinen ja sateinen sää aiheutti pientä jännitystä ja levottomuutta mutta käveltiin hienosti hetki pihalla. Takaisin talliin, kamat pois, taputukset hyvin suoriudutuista harjoituksista ja myslit turvaneteen.

Kesälaitumella ottamassa lepiä <3

Pieni vauva, toivottavasti joskus iso ja uljas!

Pampulan kävin juoksuttamassa kentällä eilen, kyllä oli ponille kertynyt virtaa kun ei ole päässyt töihin päivittäin! Kinkku oli hienosti yksin kotona sillä aikaa, ylpeä saa olla kun niin hyvin sopeutuu tilanteisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti