tiistai 19. maaliskuuta 2013

come back ja hyvä fiilis!Pakko fiilistellä vielä kun voi, koska todellisuus voi koska tahansa iskeytyä vasten kasvoja :D 
Mut anyway, kiipesin about kk jälkeen taas Tessan selkään. Olin pitänyt vähän taukoa ja nyt sitten palasin takaisin työstämään tuota hauskaa ponnya :)  
Aloitin käyntityöskentelyllä, vähän väistöjä jne et sain vähän kuulolle jonka jälkeen jatkoin ravissa. Ravissa tein töitä tosi kauan, hiki tuli nopeesti kuskille, vaatetta sai vähentää ja hommat jatkui. Laukassa meni yllättävän hyvin, toinen suunta erottuu selvästi toisesta vaikeudessaan. Treeniä siis lisää :)  Työskentelin varmaan puolitoista tuntia kun en malttanut lopettaa, poni oli niin hieno! :) Se fiilis♥

Just lopetettuani Tessan kanssa, lupauduin lähtemään pellolle toisen ponin kanssa. Menin siis Pixun, Veeran ponin, SUURI KIITOS Veeralle!♥ Meillä oli Pixun kanssa huisin hauskaa :) Mut älä Veera pelkää, tehtiin me töitäkin! ;) ..vaikkakin välillä päästeltiin kilpaa Piian ja Suvin kanssa pellon päästä päähän. Pukkeja sain pari, mut kyydissä pysyttiin. Ja lopuksi pitkät loppukäynnit peltojen ympäri ja metsälenkilläkin käytiin.

Kaks hienoa ponia pelasti mun päivän kyllä ehdottomasti, hirmu hyvä fiilis :) 

Huomenissa taas Tessa, tutoriltaa ja Pampulan treenausta sunnuntain näyttelyitä varten :)  Ella pääsee töihin kentälle torstaina ja perjantaina ja lauantaina luultavasti maneesille. Myös Pixu pääsee taas torstaina töihin pellolle :)

Veraa lainaten tässä ihan mahtava totuus tästä harrastuksesta:

Hevosen hankintaa harkitsevat:Ota naru, sido siihen kottikärryt. Kuljettele ähkyistä kottikärryä narulla pihalla pimeässä vähintään kaksi tuntia edes takaisin, mielellään rankkasateella/ myrskyssä/ paukkupakkasilla.

Tee täysi päivä töissä. Aja sen jälkeen esim. mökille, heittele hiekkaa ja kuraa lapiolla puoli tuntia kankaisen nojatuolin päälle. Sitten harjaa ja puunaa nojatuoli puhtaaksi. Istu hajareisin kiikkerän nojatuolin selkämykselle. Puristele väh. 45min reisilläsi ja pohkeillasi nojatuolia, jännitä vatsalihaksiasi, hypi ja maiskuttele.

Jos tuoli sattuu keikahtamaan kesken kaiken, puhu sille rauhoittavasti samalla kun juokset ympäri taloa vähintään 5 minuuttia ja kiipeä sen jälkeen tuolille uudestaan. Kaiken tämän jälkeen puunaa nojatuoli taas, verhoa se uudestaan ja vie ulos.

Mieti pääsi puhki mitä nojatuoli mahtaa syödä, kuinka usein ja mitähän laatua. Etsi tietoa netistä ja kirjoista.

Päästä esim. kissa ulos. Nyt maanittele ja jahtaa kissaa ympäri peltoa, houkuttele sitä kauralla. Jatka kunnes kissa antaa ottaa kiinni eikä juokse enää karkuun. Plussaa saat jos kissa juoksee metsään.

Säännöllisin väliajoin (mielellään päivittäin) polta takassa eri arvoisia seteleitä. Katsele kun ne nousevat savuna ilmaan. Kuluta kuukaudessa 400-1000e. Sinä yönä, kun taluttelet kottikärryä ulkona, heittele koko ajan vitosia ilmaan. Näin on kulut katettu!

Tä oli musta niin hyvin sanottu ettei mitään määrää :D

Niin ja sitten pieni kysymys, onko joku tulossa sunnuntaina Metsämäkeen katsomaan poninäyttelyjä? Valokuvaajaa kaivattaisiin mukaan :) Ulkonäyttelyt kyseessä joten kamera kuin kamera pärjää ja monta eri sortin karvaturria on tulossa mukaan; suokkeja, russeja, fwb, lv, nyffejä, welssejä, quarter, shettiksiä ja koirillekkin omat luokkansa löytyy. Varsin mielenkiintoinen päivä siis tulossa :) Pampula löytyy sieltä silloin, saa tulla moikkaamaan ;) 


2 kommenttia: