sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Fiiliksiä

Oon taas lähes sanaton Minin eli Gunilla Wahlbergin valmennuksen jäljiltä :)♥ Siis tosi hienoa! En tarvinnut koko tunnin aikana raippaa ollenkaan, ei tappelua, ei runttaamista tai kovalla kädellä tai jalalla ratsastamista, vaan kaikki tapahtui pehmeästi ja sujuvasti :) Kuinka pienistä asioista voikaan loppujen lopuksi olla kyse, suosittelen ehdottomasti :) Voi joidenkin korvaan kuulostaa kukkahattutädiltä joka kieltää kaiken, mutta Mini ei todellakaan ole sitä, kannattaa tsekata joskus ;)  Lisää Ministä voi lukea täältä.

Vähän esimerkkejä:
Ennen Tessa esimerkiksi laukassa joko prässäsi kaulansa lyhyeksi jolloin laukan säätely on mahdotonta, tai vetää turvan maahan ja laukasta jää pitkä, vetelä ja täysin voimaton ja säätely myös näin mahdotonta/erittäin hankalaa. Valmennuksessa kuitenkin nostettiin pää ylös, suoristettiin hevonen ja otettiin pidätteet juuri oikeaan aikaan laukka-askelta ja kappas miten laukka muuttuikaan!
Lapa edellä ulos ympyrältä ja kaatuu ulos. Okei, takapää ulos ja pienellä puolipidätteellä asetus ulos ja näin hevonen on suora eikä pääse pudottamaan lapaansa. Alkuun oli ongelma että sisäpohje vie ponia eteenpäin jolloin otan itse ohjalla takaisin ja siitä alkaa oravanpyörä mistä ei pääse pois. No, siirsimpä ohjeiden mukaan pohjetta 10cm taaksepäin jolloin se ei enää osu ''kaasun'' kohdalle ja poni väisti hienosti yrittämättä kaahata eteenpäin!
Poni ei seiso paikoillaan. Eipä kukaan kuulemma ole sille kertonut että pitäisi seistä, ei se ohjista vetämällä seiso ikinä. Purista jaloilla, ts.halaa jaloillasi ponia ja poista paine heti kun poni vastaa. Tessa seisoi kun tatti sen jälkeen kun olin tehnyt näin vaikkei ennen tätä ohjetta seissyt mitenkään päin ikinä koskaan! :D Ei oo itelle tullu koskaan mieleenkään että jalalla saisi ponin pysähtymään, koska kun ajattelee että teet sä mitä vain jalalla, oli se sitten sivuttaista tai eteenpäin vievää niin kaikki jalan tekemät jutut johtaa liikkeeseen, ja nyt oli tarkoitus pysäyttää poni. Ihan uskomattomia fiiliksiä sai kyllä aikaan taas :) Ja ehdottomasti menen ensikerrallakin jos vaan on hevonen millä mennä, tai jos ei niin ainakin olen mukana kuunteluoppilaana!

1 kommentti:

  1. Sä kirjotat tosi sujuvaa tekstiä, on kiva lukee sun fiiliksiä! :) Ja upeita noi kuvat, huippua!!

    VastaaPoista